2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Minden nyolcadik óvodapedagógus hiányzik Budapesten

Hirdetés

Minden nyolcadik óvodapedagógus hiányzik Budapesten

Közérdekű adatkéréssel fordult a G7 portál az összes fővárosi önkormányzathoz, hogy megtudja,  mekkora összeggel egészítik ki az állami bértábla alapján biztosított fizetéseket.

A fővárosban azért nagy a baj, mert egyrészt magasabb fizetést kaphatnak a más szektorban dolgozók, de a megélhetési, különösen a lakhatási költségek is jóval magasabbak a fővárosban, mint vidéken. Egy kezdő óvodapedagógus államilag járó nettó 173 ezer forintos fizetésből az étkezést és az albérletet egyszerűen nem lehet kifizetni – írja a G7-re hivatkozva az ATV.

Az alacsony bérek mellett az intézmények sanyarú anyagi helyzete is nehézzé teszi a magas színvonalú szakmai munkát. Az óvodapedagógusok nagy részének másodállást is kell vállalnia, ami miatt rendkívül fáradtan kell, hogy dolgozzanak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/20/minden-nyolcadik-ovodapedagogus-hianyzik-budapesten/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elnöki kegyelmet kaphatott az öt év börtönre ítélt fideszes politikus

Elnöki kegyelmet kaphatott az öt év börtönre ítélt fideszes politikus

A még 2018-ban született ítélet szerint Veres Margit 2012-ben – akkor még csak jegyzőként – …