2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Minden második magyar harcolna Magyarországért

Hirdetés

Minden második magyar harcolna Magyarországért

A Závecz Research és a Publicus Intézet közvélemény-kutatása több ponton hasonlóságot mutat. A résztvevők arányát tekintve mindkét intézet ezer embert keresett fel és kérdezett meg a reprezentatív kutatásban.

A két közvélemény-kutatás egyik központi kérdése volt, hogy mit tennének a magyarok, ha az ország háborúba keveredne.

A Publicus Intézet eredményei szerint ilyen helyzetben minden második (51 százalék) megkérdezett inkább harcolna a hazája érdekében. A válaszadók némileg kevesebb mint fele (45 százalék) azonban nem tenne így egy háborús konfliktus esetén.

Hirdetés

Hasonló arányt mutatott a Závecz Research, korábban Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő megrendelésére készült felmérése is. Ott azt mutatták az adatok, hogy a magyarok ötöde biztosan harcolna az ország megvédéséért, ha megtámadnák Magyarországot. További 30 százalék válaszolta, hogy valószínűleg harcolna ilyen esetben.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/18/haboru-felmeres-zavecz-publicus-kozvelemenykutatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Európai Tanács elnöke: Nincs jogom megmondani a magyaroknak, hogy kit küldjenek Brüsszelbe

Az Európai Tanács elnöke: Nincs jogom megmondani a magyaroknak, hogy kit küldjenek Brüsszelbe

Daniel Freund zöldpárti EP-képviselő az Európai Tanács elnökének válaszát saját Twitter-oldalán tette közzé. Charles Michel …