2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Minden harmadik tinédzsernek volt már filmszakadása alkoholtól

Hirdetés

Minden harmadik tinédzsernek volt már filmszakadása alkoholtól

De ez még semmi. Majdnem kétharmaduk volt már másnapos, és hányt már alkoholtól. Mellbevágó számok, de más kutatás is azt mutatta, hogy a magyar 15 évesek több mint harmada legalább kétszer volt már részeg életében, ebben a virtusban csak Dánia előz meg minket. 

A Szétcsúszva program az Egyesült Királyságból indult 2004-ben, majd globális kezdeményezéssé nőtte ki magát. Nálunk 2019-ben debütált, a koronavírus-járvány miatt azonban a tavalyi program elmaradt. Most második alkalommal (és újra a Momentum Társulattal együtt) interaktív, online filmeket tettek közzé, amit egy november 8-án kezdődő kreatív versennyel egészítenek ki. Céljuk nem kevesebb, mint hogy nemcsak az értelemre, hanem az érzelemre is hatva felvértezzék a középiskolások generációját az ivásra ösztönző csoportnyomás ellen. 

Tömények a számok

Merthogy a felmérés azt mutatta, hogy minden ötödik válaszadó úgy gondolja, hogy ha nem inna alkoholt egy társaságban, túlságosan kilógna a sorból, és közel ugyanennyiüknek nehezére esik nemet mondani, ha alkohollal kínálják.

Sokunknak lehet közvetlen vagy közvetett emléke fiatalkorából vagy éppen szülőként a tinédzserkori bulizásokról, ám az utóbbi időkig alig vagy egyáltalán nem készültek még csak megközelítő kutatások sem a témában. Márpedig, mint mindenben, itt is az arányok a legbeszédesebbek.

Hirdetés

A válaszadók negyede hetente egyszer, jellemzően hétvégén iszik, 7 százalékuk hetente több alkalommal is.

Összességében minden harmadik középiskolás rendszeresen fogyaszt alkoholt. Méghozzá töményet.

Az alkoholok rangsorát ugyanis messze a tömény italok (pálinka, gyomorkeserű, rum, vodka stb.) vezetik (41 százalék), őket a sör (30 százalék) és a bor (22 százalék) […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/06/minden-harmadik-tinedzsernek-volt-mar-filmszakadasa-alkoholtol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Szombat este még csak annyit lehetett tudni, hogy egy ismert fideszes politikus apósa volt a …