2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Minden autóst érintő határidő jár le éjfélkor

Hirdetés

Minden autóst érintő határidő jár le éjfélkor

Február elsejétől, szerdától már csak megújított matricával közlekedhetünk a fizetős útszakaszokon. Ha pedig rajtakapják az autósokat, hogy nem váltották meg időben a 2023-as úthasználati jogosultságot, pótdíjat kell fizetniük, amelynek az összege a tavalyi évhez képest jócskán megemelkedett.

Érdemes tehát időben megvásárolni a 2023-as matricákat, hogy ne érjen bennünket váratlan meglepetés az utakon. Az e-matricát minden esetben a díjköteles útra való felhajtás előtt kell megvásárolni, azonban 

ha az úthasználó 60 percen belül észreveszi, hogy e-matrica nélkül használja az adott utat, még megvásárolhatja az arra szóló jogosultságot, így elkerülheti a pótdíjfizetést.

Hirdetés

A kellemetlenségek elkerülése érdekében vásárláskor, még a fizetés előtt ellenőrizzük a megadott rendszámot, felségjelet, jármű-kategóriát és az érvényességi időt – tanácsolja az OTS.

Az új éves autópálya-matricák beszerzését sokan hagyják az utolsó pillanatra, tavaly január 31-ig körülbelül 1,5 millió darab 2022-es éves – országos és megyei – pályamatricát vásároltak, amelynek mintegy 13 százalékát, körülbelül 190 ezer darabot a hónap utolsó két napján vettek meg a közlekedők – olvasható a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) közleményében.

A 2023-as éves országos és megyei matricákból január 29-ig valamivel több mint 1,3 millió darab fogyott, ami a 2022-es évesmatrica-mennyiségnek kevesebb mint a fele. Ez azt is jelenti, hogy a tavalyi évre vásárolt éves vignettamennyiség 56 százalékát még nem vették meg a közlekedők – tették hozzá.

Az úthasználati díjfizetéshez kapcsolódó mentességek és kedvezmények […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/31/autopalya-ots-matrica-figyelmeztetes-ervenyesseg-lejarati-datum-potdij/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kutyákat sétáltató gyalogosokat gázolt el egy férfi Győrben

Kutyákat sétáltató gyalogosokat gázolt el egy férfi Győrben

A keddi baleset Győr központjához közel történt. Egy szentesi férfi Volkswagen típusú személyautójával az egyik …