2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Minden, amit tudni kell a mai aranyvasárnapról

Hirdetés

Minden, amit tudni kell a mai aranyvasárnapról

A karácsony előtti utolsó vasárnapon már minden gyertya ég az adventi koszorún, a meghittség, a harmónia mellett azonban sokak számára a mai nap az utolsó hajrá kezdetét jelzi az ünnepek előtt.

Aranyvasárnapon általában nincs rövidített munkaidő a boltokban, ez csak abban az esetben nem igaz, ha az aranyvasárnap és a szenteste ugyanarra a napra esik. Ebben az évben ez nem így van, tehát az üzletekben az alábbi nyitvatartás van érvényben:

  • Az ALDI üzletek változóan reggel hét és este hét, vagy reggel hét és este nyolc óráig tartanak nyitva.
  • Az Auchan Áruházak nyitvatartása szintén változó, reggel hattól legkésőbb este tízig lehet vásárolni.
  • CBA üzletek általánosan reggel héttől nyitnak, a legtöbb délután egy óráig bezár, néhol azonban este hatig nyitva lehetnek.
  • Lidl reggel hét és este hét között tart nyitva.
  • Metro áruházakban fél kilenctől este hét óráig lehet vásárolni.
  • Penny szintén reggel hét órától este kilencig tart nyitva.
  • Spar és a Tesco a megszokott vasárnapi nyitvatartás szerint dolgozik.

Ha el szeretné kerülni az ünnepi zsúfoltságot, arra is van egy tippünk. A Google ugyanis olyan újítással rukkolt elő amellyel könnyen kikerülhetjük a zsúfolt helyeket. Az Area Busyness segítségével bármilyen területen meg tudjuk nézni, hogy az mikor számít zsúfoltnak és mikor járnak arrafelé kevesebben. Vagyis vásárlás előtt alaposan felkészülhetünk a vágyott bolt környékének látogatottságából, ki tudjuk sakkozni, hogy mikor is érdemes igazán útnak indulni, mikor járnak arra a legkevesebben. Ez nem csak az ünnepi időszakban lesz majd hasznos.

Egy jó karácsonyi vásár soha nem rossz

Vannak, akik számára ez a nap inkább a kikapcsolódásról szól, amire jó lehetőséget nyújtanak a karácsonyi vásárok. Aki Budapesten, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárra látogat, fontos, hogy ne felejtse otthon a védettségi igazolványát, ugyanis csak úgy lehet belépni a vásár területére.

Hirdetés

Az ellenőrzéskor fel kell mutatni a személyazonosító igazolványt is.

Oltás hiányában azokat is beengedik, akik igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, akiknek az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben, az EESZT-ben legalább egy pozitív eredményű PCR-tesztjük vagy antigéngyorstesztjük van nyilvántartva, vagy az utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesésüket. Nemcsak a magyarokat, de a külföldieket is ellenőrzik, nekik nemzetközi igazolást vagy negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk.

Budapest mellett több vidéki városban is vannak karácsonyi vásárok, így többek között. Baján, Debrecenben, Győrben vagy Szegeden.

Népszerű célpontnak számít a bécsi karácsonyi vásár is, ami végül december 13-án nyitotta meg kapuit. A korlátozásokat azonban csak azok számára oldották fel, akik már felvették a koronavírus elleni védőoltást, vagy felgyógyultak a betegségből. Az osztrák szabályozás szerint beltérben 25 főig, kültéren háromszáz főig engedélyezett a rendezvények megtartása. Étel és ital fogyasztása csak arra kijelölt helyen, ültetett formában lehetséges, ez pedig a karácsonyi vásárokra is érvényes.

bécsi adventi vásár

bécsi adventi vásár

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/19/advent-koronavirus-jarvany-korlatozasok-aranyvasarnap/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kirekesztés, zaklatás, magány – még csak sejtjük, hogy mit tett a gyerekek lelkével a digitális oktatás

Kirekesztés, zaklatás, magány – még csak sejtjük, hogy mit tett a gyerekek lelkével a digitális oktatás

Ahhoz, hogy megértsük, mi történt az iskoláskorú gyerekekkel a járvány alatt, meg kell vizsgálni, hogy …