2021. augusztus 2., hétfőMa Boglárka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Boglárka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Miklósa Erika a MOL-Új Európa Alapítvány elnöke, Demeter Szilárd is benne van a kuratóriumban

Hirdetés

Miklósa Erika a MOL-Új Európa Alapítvány elnöke, Demeter Szilárd is benne van a kuratóriumban

A két alapító, a kormány és a MOL-csoport Miklósa Erika operaénekest kérte fel a MOL-Új Európa Alapítvány kuratóriumi elnökének, feladata az öttagú testület és az alapítvány irányítása lesz. A felügyelőbizottság vezetésével Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányt bízták meg, a vagyonellenőr pedig Kara Pál, a MOL-csoport vezető jogi tanácsadója lesz. 

A MOL és a kormány áprilisban jelentette be, hogy MOL-Új Európa Alapítvány néven

új, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoznak létre a sportélet, a kultúra, az egészségügy, a gazdaságfejlesztés és a környezetvédelem célzottabb és jelentősebb támogatása érdekében. 

Hirdetés

Az Alapítvány átveszi a MOL korábban végzett, hasonló társadalmi felelősségvállalási tevékenységeinek egy részét, és széles körű, átfogó támogatási rendszert hoz létre. Állami oldalról pedig azért fontos mérföldkő a szervezet létrehozása, hiszen ezáltal a már meglévő és folyamatosan bővülő állami intézményrendszereken keresztül nyújtott támogatási lehetőségek tovább bővülhetnek ezeken a jövő generációi számára kulcsfontosságú területeken. A vagyonkezelői alapítványi forma a feladatok hatékony ellátását és a hosszú távú közös társadalmi célokat szolgálja.

Az Alapítvány a MOL-csoport stratégiájával összhangban célzottabb támogatást nyújt a gazdaságfejlesztés és a környezetvédelem területén, valamint a körkörös gazdaság előmozdítása érdekében.

Az alapítók aláírták az alapítvány alapító okiratát, amelyben kijelölték az alapítványt irányító kuratórium és az azt ellenőrző felügyelőbizottság tagjait. A kuratórium tagjai a következők:

Kuratórium elnöke:

Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekes

Kuratórium tagjai:

Molnár-Bánffy Kata, a Salt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/02/mol-vagyonkezelo-alapitvany-kuratorium-felugyelobizottsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tihany felett felrobbant légkör, egy francia véletlenül a mennybe ment

Tihany felett felrobbant légkör, egy francia véletlenül a mennybe ment

Ez a vasárnap viharral kezdődött, és úgy tűnik, viharral is ér véget, a szombat éjjeli …