2021. június 22., keddMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
2021.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Miért nem vállal miniszterelnök-jelölti vitát Orbán Viktor?

Hirdetés

Miért nem vállal miniszterelnök-jelölti vitát Orbán Viktor?

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, egyben országgyűlésiképviselő-jelölt arról beszélt az Index Kibeszélő című műsorában, hogy

a vita jó dolog, a vita a demokratikus politika része. Sőt, azt is mondanám, hogy vita nélkül nincs demokrácia.

Kérdésünkre, hogy akkor Orbán Viktor 2006 óta miért nem vállal miniszterelnök-jelölti vitát, azt válaszolta, hogy

vitáról akkor lehet szó, ha teljesen világosan egyetlenegy kihívó van. Ez a helyzet még sosem állt elő.

Hirdetés

Ezt azzal egészítette ki, hogy már réges-régen nem állnak fenn azok az alapfeltételek, amelyek a választópolgárok számára hasznossá tennék a műfajt.

Bár az ilyen csörtéknek híján van a magyar közélet, alacsonyabb szinteken találkozhatunk vitákkal, legutóbb Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és kormányfőjelöltje, valamint Orbán Balázs államtitkár ütköztették érveiket az egyetemi struktúraváltás kérdésében.

Mennyire fontos?

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke azzal kezdte az Indexnek, hogy az időzítés miatt is nagy jelentősége van a miniszterelnök-jelölti vitáknak.

Az utolsó pillanatban szokták ezeket tartani, és az, aki egy kiélezett helyzetben jobban jön ki a vitából, a választást is megnyerheti a bizonytalan szavazók segítségével. Egy ilyen vita segíti az eligazodást, és utolsó impulzust ad a választónak.

Mráz Ágoston Sámuel szerint nehéz általános értelemben meghatározni, hogy mekkora jelentősége van egy miniszterelnök-jelölti vitának, sokkal inkább helyzetfüggő, hogy végül milyen hatása lesz egy-egy összecsapásnak.

A Nézőpont Intézet vezetője azt is hozzátette, hogy

a vita utólagos értelmezése és a győztesről szóló diskurzus is lényeges lehet.

Magyarországon utoljára 2006-ban volt miniszterelnök-jelölti vita, akkor Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc álltak egymással szemben a kamerák előtt. Ezt követően baloldali győzelem született a választáson, és a politikai emlékezetben úgy maradt meg, hogy Gyurcsány Ferenc a vitán is felülkerekedett a Fidesz jelöltjén.

Talán […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/31/miert-nem-vallal-miniszterelnok-jelolti-vitat-orban-viktor-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Semjén Zsolt kitüntette Frank Liu Chi-Jen kínai üzletembert

Semjén Zsolt kitüntette Frank Liu Chi-Jen kínai üzletembert

A magyar–kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez hozzájáruló munkája elismeréseként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Magyar Arany …