2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Miért csábító életforma az influenszerkedés?

Hirdetés

Miért csábító életforma az influenszerkedés?

Roppant egyszerű a formula. Pár kattintás, egy kis utómunka, némi videóvágás- vagy képszerkesztő-ismeret, és máris elkészült az újabb poszt a közösségi felületre. Minél inkább elnyeri a közönség tetszését, annál több like, hozzászólás vagy megosztás generálódik, ami továbblendítheti a követőbázis méretének növelését. 

A fiatalok számára egyértelműen megnyerő, hogy rugalmas munkavégzés keretében, „játszva” megkereshetik a havi jövedelmüket. 

Hirdetés

A technológiába beleszületve pedig nem okoz számukra nehézséget kiaknázni a különböző felületekben rejlő lehetőségeket. Ráadásul ami régen szinte kizárólag a híres, illetve ismert emberek (például a filmsztárok) kiváltsága volt, azt ma bárki elérheti a digitális eszközöknek köszönhetően. Tömegekhez juthat el a mondandója, akik érdeklődnek az ember tevékenysége vagy akár az élete iránt is. 

Miközben világszerte 2012-ben még csak 1,5 milliárd közösségimédia-felhasználó volt, addigra 2022-re ez a szám közel 4,8 milliárdra növekedett, ami a népesség majdnem 60 százaléka. Korosztálytól függetlenül mára általánossá váltak a közösségimédia-felületek, ahol átlagosan napi két és fél órát töltünk, és havi szinten több mint hét különböző felületen vagyunk aktívak. Természetesen minél fiatalabbak vagyunk, annál több időt töltünk a felületeken, a 16 és 24 év közöttieknél majdnem három óra. Ilyen magas fokú aktivitás mellett érthető, hogy az influenszerek egyre nagyobb szerepet kapnak az életünkben.

Meg lehet-e élni az influenszerségből? 

A digitális tartalomgyártás szabadsága lehetőséget ad mindenki számára, hogy megvalósíthassa ötleteit és akár ebből finanszírozza életét is. Mára az influenszerek és az általuk készített tartalmak mindennapjaink megszokott részévé váltak.

Világszerte idén várhatóan közel harmadával fog bővülni az influenszerpiac mérete a 2022-es 16,4 milliárd dollárról, elérve a 21 milliárdos értéket, miközben 2016-ban még csak alig 1,6 milliárd dolláros volt. Khaby Lame a pandémia alatti munkanélküliséggel indult el a digitális tartalomgyártás felé. A most alig 22 éves fiatal a TikTok legnépszerűbb felhasználójává vált, alig két év leforgása alatt több mint 150 millió követőre tett szert, ráadásul úgy, hogy vicces videóiban egyetlen szót sem szól. Egyetlen videóval jelenleg akár 750 ezer dollárt is kereshet, 2022-ben tízmillió dollár összebevételre tett szert.

A Forbes például a sikeres, illetve gazdag emberek listázása mellett már a legértékesebb véleményformálókról is készít összeállítást. Az első helyen szerepel a TheVR, amely hárommillió feliratkozó mellett 2021-ben is 108 millió forintos bevételt ért el közel 40 milliós haszonnal.

Ugyanakkor nem kell milliós vagy százezres követőbázissal rendelkeznie valakinek csak azért, hogy megélhetést biztosítson a számára. Az influenszerség lényegében a marketing egyik legújabb szegmense, ezért a különböző méretű cégek egyre inkább keresik az együttműködési […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/21/digitalis-eletforma-influnszerkedes-z-generacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Megjöttek a magyarok!

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230322-orban-viktor-megerkeztek-a-magyarok.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …