2021. március 8., hétfőMa Zoltán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.03.08. Zoltán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Messze még a járvány vége, drámaian nőtt az új fertőzöttek száma

Hirdetés

Messze még a járvány vége, drámaian nőtt az új fertőzöttek száma

Csütörtökre 1862 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 381 875 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 97, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 444 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 287 134 fő, az aktív fertőzöttek száma 81 297 főre csökkent. Kórházban 3799 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 299 ember van lélegeztetőgépen – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon.

megelőző napon 1279 volt az új fertőzöttek és 98 az elhunytak száma. Kórházban 3747 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 296 főt lélegeztetőgépen. Utoljára január 14-én volt annyi fertőzött, mint az utóbbi 24 órában.

Az oltás első két szakasza lezárult: az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok, bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása már megtörtént. Múlt héten megkezdődött a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása.

Hirdetés

  1. Az oltási rendben az egészségügyi dolgozók az elsők, az ő kampányszerű oltásuk lezárult.
  2. Második körben az idősotthonok és a bentlakásos szociális intézmények dolgozóinak és lakóinak oltását végezték el. Eddig összesen 82 ezer idős ember és szociális dolgozó kért és kapott oltást. Azok az idősek vagy szociális dolgozók, akik eddig nem éltek az oltás lehetőségével, de meggondolják magukat, az intézmény vezetésénél jelentkezhetnek.
  3. Harmadik körben a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása kezdődött meg. Őket a háziorvosok értesítették a regisztráció alkalmával megadott elérhetőségen, jellemzően telefonon. Vasárnapig több mint ötezer háziorvosi praxisból hat-hat főt kórházi oltóponton oltanak be Pfizer-vakcinával, ezenfelül 1080 háziorvos maga is beolthat tíz-tíz embert Moderna-vakcinával.
  4. Negyedik körben a hatvan év alatti krónikus betegek oltása következik.

A védőoltás ingyenes és önkéntes, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A védőoltásra már csaknem kétmillióan regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének megőrzése érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések, és március 1-jéig érvényben is maradnak:

  • Továbbra is kiemelten fontos az idősek és a krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására.
  • A kórházakban és az idősotthonokban változatlanul látogatási tilalom van érvényben.
  • Magán- és családi rendezvények (például születésnap) tíz főig megtarthatók, amelybe a 14 év alattiak nem számítanak bele.
  • Este nyolc óra és reggel öt óra között kijárási tilalom van érvényben.
  • A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet igazolni szükséges.
  • Az egészségügyi dolgozók mellett a védekezésben részt vevő szociális dolgozók, a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is díjmentesen használhatják a közösségi közlekedési eszközöket. Az ingyenes utazáshoz munkáltatói igazolás szükséges arról, hogy a személy a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/11/korona-napi-nyers/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kisiklott az 1-es villamos a Közvágóhíd és a Népliget között

Kisiklott az 1-es villamos a Közvágóhíd és a Népliget között

Nem jár az 1-es villamos a Közvágóhíd és a Népliget között, mert hétfő reggel kamionnak …