2021. július 31., szombatMa Oszkár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.07.31. Oszkár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Merkely Béla: Nem kaphat vektorvakcinát, akit előzőleg is azzal oltottak

Hirdetés

Merkely Béla: Nem kaphat vektorvakcinát, akit előzőleg is azzal oltottak

Az oltás igenis nagy szerepet játszik a megelőzésben, a harmadik oltással kapcsolatban nem kell félni, nem kell mellékhatásoktól tartani, a harmadik oltás nem árthat – mondta Merkely Béla a Kossuth rádió reggeli műsorában vasárnap.

A Semmelweis Egyetem rektora elmondta, hogy semmiképpen nem jó, ha félünk a megfertőződéstől, ez ellen pedig csak az jelenthet megoldást, ha felvesszük a harmadik oltást, és ha eddig nem éltünk a lehetőséggel, akkor oltassuk be magunkat.

Elsőként azok menjenek oltakozni, akik még nem vették fel egyik oltást sem, ugyanis tudjuk, hogy az első oltás a legfontosabb

– mondta a szakember, aki szerint az első két oltás már jelentős védettséget nyújt a vírussal szemben. Vannak olyan személyek, akik kitettek a betegségnek, ide tartoznak az idősek is, ugyanis az immunrendszerük már nem olyan erős, mint a fiatalabbaknak. 

Hirdetés

Két típusú állampolgár van: aki a harmadikat is meg szeretné kapni, és az, aki egyiket sem – tette hozzá Merkely Béla. Azt üzente azoknak, akik megkapták a két oltást: a harmadik oltás biztonságos, arra kell figyelni, hogy bizonyos oltáskombinációkat kell preferálni. Az mRNS-oltással rendelkezők kaphatnak vektorvakcinát (erről korábban Kásler Miklós is beszélt már.) 

Aki viszont vektorvakcinát kapott, az már nem kaphat harmadik oltásként is vektorvakcinát,

mert a vektor, az egyfajta, nem kórokozó vírus, de azzal szemben a szervezet már ellenanyagot fog termelni, és nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/18/koronavirus-merkely-bela-harmadik-oltas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rejtélyes építkezés kergeti őrületbe a nyaralókat Siófokon

Rejtélyes építkezés kergeti őrületbe a nyaralókat Siófokon

Az építkezés hétfőn kezdődött, és azóta a közelben lévő társasháznál, étteremnél, valamint üzletnél sem tudnak …