2022. január 20., csütörtökMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Merkely Béla: Elindult az ötödik hullám

Hirdetés

Merkely Béla: Elindult az ötödik hullám

Elindult az ötödik hullám, amelyet az omikron-variáns okozott – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. Hangsúlyozta: a teljes oltás a három oltás.

A szakember szerint valószínűleg több tízezer esetre lehet majd számítani Magyarországon, ugyanis az omikron-variáns minden rést kihasznál, hogy bejusson a szervezetbe. Csak az oltatlanok félhetnek – tette hozzá. Ugyanakkor megjegyezte, hogy fontos az oltások felvétele, mivel azok „lezárják” a felső légutakat a betegség elől, így kisebb az esély a megbetegedésre. Csak az oltással kaphatunk tartós védelmet a vírussal szemben – fogalmazott a Semmelweis Egyetem rektora.

Merkely Béla elmondta, hogy az oltottaknál enyhébb tünetek jelentkeznek. Általában orrfolyás, fejfájás, torokfájás és körülbelül két napig tartó láz figyelhető meg náluk, amelyek nem olyan súlyos tünetek. Ezzel szemben az oltatlanoknál akár súlyosabb megbetegedések is kialakulhatnak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/01/07/merkely-bela-jarany-otodik-hullam-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leégett egy ismert énekes budapesti háza

Leégett egy ismert énekes budapesti háza

Nagyon gyorsan leégett Révi Sándor otthona, erről maga a zenész számolt be a közösségi oldalán. …