2021. március 8., hétfőMa Zoltán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.03.08. Zoltán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Merkely Béla: A koronavírus kiszámíthatatlan

Hirdetés

Merkely Béla: A koronavírus kiszámíthatatlan

Professzorok tartottak kerekasztal-beszélgetést a KOVIDők nevű Facebook-oldalon pénteken. A tájékoztató csatornán a szakemberek azt mondták, hogy senki ne féljen az oltástól, vegye fel a vakcinát, ha teheti, mert csak így lehet visszatérni a „normális” életbe, és csak így tudunk a koronavírus miatti kialakult kényelmetlen helyzettől megszabadulni. 

Merkely Béla

Merkely Béla

Fotó: Koszticsák Szilárd

Merkely Béla kardiológus, a Semmelweis Egyetem rektora, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója arról beszélt, hogy a koronavírus egy egész szervezetet érintő, kiszámíthatatlan lefolyású megbetegedést okoz. Azt sem tudják meghatározni, hogy egy 30 éves beteg mekkora eséllyel kerül lélegeztetőgépre. Az igazolt fertőzöttek 5-6 százalék körül kerülnek lélegeztetőgépre. A professzor

Hirdetés

becslése szerint a halálozás 0,3-0,4 százalék körüli, és háromszor-négyszer veszélyesebb, mint az influenza.

A szakember elmondta azt is, hogy a halálesetek 85 százalékában 65 év feletti beteg az áldozat, de nem számít a kor, mert az oltás hatása  nem függ  attól, hogy ki hány éves, és az is mindegy, ki melyik vakcinát kapja, mert mindegyik ugyanolyan hatékony. Annyit még hozzátett, hogy az autoimmun betegeknél érdemes gondolkodni, hogy melyik vakcinát kapják meg, erről a szakorvossal kell beszélni a betegnek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/19/koronavirus-szakemberek-oltas-kovidok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kisiklott az 1-es villamos a Közvágóhíd és a Népliget között

Kisiklott az 1-es villamos a Közvágóhíd és a Népliget között

Nem jár az 1-es villamos a Közvágóhíd és a Népliget között, mert hétfő reggel kamionnak …