2020. szeptember 29., keddMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Mentálisan nem tenne jót egy újabb iskolabezárás

Mentálisan nem tenne jót egy újabb iskolabezárás

Csapodi Zoltán, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium igazgatója szerint is nehéz helyzetben vannak a pedagógusok, sokan várták ugyanis, hogy a nyáron rendszeres felkészítések, tájékoztatások, egyeztetések lesznek, ez azonban elmaradt. A budapesti elitgimnázium vezetője úgy véli, nem baj, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) csupán ajánlásokat fogalmazott meg az iskolák felé és meghagyta a lehetőséget az intézmények számára, hogy maguk alakítsák ki a saját intézkedési tervüket.

Ők, a Trefortban kifejezetten jól jöttek ki ebből a rugalmas helyzetből, hiszen az ELTE-n keresztül virológus szakember segít nekik ebben, valamint egymás tapasztalataira is támaszkodhatnak az intézményvezetők, akik egymással is megosztják értesüléseiket, gyakorlataikat. Ráadásul az elmúlt hetekhez képest az EMMI és a hatóságok is gyorsabban reagálnak már a megkeresésekre, valamint a döntések meghozása esetén is figyelembe veszik az igazgatók kéréseit.

A cél a pánik elkerülése

Bár a Trefort az egyetemen keresztül megkapta a szükséges tájékoztatást, Csapodi szerint általános probléma, hogy a legtöbb intézményvezető nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel a helyzet kezelését illetően. Ő személy szerint most egy hét alatt nagyjából 20 értekezleten vett részt, ahol arról tájékoztatta a szülőket, milyen intézkedéseket hoztak az iskolában a tömeges fertőzések elkerülése érdekében, ezt pedig szakmai érvekkel is igyekezett alátámasztani.

Nekünk az a feladatunk, hogy az iskolán belül megvédjük a diákokat, tanárokat. Az iskolán kívüli dolgokkal nem tudunk mit kezdeni.

A Trefortban egyébként szigorú szabályokat hoztak a tömeges fertőzések elkerülése érdekében. Fertőtlenítő folyadékot helyeztek ki mindenhova, a diákoknak az evésen, iváson kívül kötelező a maszkviselés az osztályban is, a tanárok pedig maszkban vagy arcpajzsban tartják az órákat. Ha valaki betegnek érzi magát, egyből hazaküldik, az otthonmaradók pedig online vesznek részt pár napig az oktatásban.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/12/koronavirus-iskolabezaras-trefort-csapodi-zoltan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Két és fél millió forint értékű dohányt foglaltak le egy férfinál

Szenvedélyes dohányos lehetett az a férfi, akinél a pénzügyőrök 35 kilogramm dohányt találtak. A férfi …