2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Menczer Tamás: Brüsszel számára a tűzszünet vörös vonalat jelent

Hirdetés

Menczer Tamás: Brüsszel számára a tűzszünet vörös vonalat jelent

Menczer Tamás azt mondta: Magyarország szerette volna, hogy a háború egyéves évfordulójára készülő uniós dokumentumokban szerepeljen az azonnali tűzszünetre és a béketárgyalások megkezdésére szólító felhívás, azonban ezt Brüsszel elutasította.

Világossá tették azt, hogy a tűzszünet az vörös vonal, azt ők nem fogadják el, mert a háborúnak folytatódnia kell – fogalmazott az államtitkár. Hangsúlyozta: a magyar álláspont az, hogy a háborút azonnal meg kell állítani. A műsorvezető kérdésére Menczer Tamás azt mondta: Brüsszelt már a háború kitörése előtt sem érdekelte a kárpátaljai magyarok sorsa; a helyi magyarok jogfosztásban élnek, az anyanyelvük használatának jogát elvették vagy visszaszorították, és számos vegzálásnak vannak kitéve. Hozzátette: mivel a helyzet a háború kitörése óta csak romlott, Magyarország a különböző nemzetközi szervezetekben szóvá teszi a kárpátaljai magyar kisebbség ügyét.

Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy sem Brüsszel, sem pedig a NATO nem kötelezheti Magyarországot, hogy fegyvereket és katonákat küldjön a háborúba. “Nem fogunk belesodródni ebbe a háborúba, nem fogunk sem fegyvert, sem katonákat küldeni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy erről döntöttek a magyar emberek az országgyűlési választáson. A politikus szerint nagyon fontos a kormány álláspontja: “Azért nagyon fontos, mert láthatjuk, hogy aki elkezdett fegyvert szállítani anno vagy mondjuk lőszert, emlékezzünk a németekre; először azt mondták, hogy csak sisakokat visznek, tehát aki elkezdte ezt a folyamatot az egyre mélyebben, egyre jobban belemegy, és a végén, nem is annyira a végén, tulajdonképpen most már arról van szó, hogy katonák mennek vagy nem mennek.”

Mint mondta, az “asztalon vannak” már olyan javaslatok, hogy a fegyverek mellett katonákkal is támogassák Ukrajnát. “Azért emlékezzünk arra, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje azt mondta, hogy – ha ő nyert volna – képes lenne (…) magyar katonákat küldeni a frontra. Azt mondta, ha más megy, ő is megy” – fogalmazott Menczer Tamás.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230301-brusszel-szamara-a-tuzszunet-voros-vonalat-jelent.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Növekszik a Játékoskártya regisztrációt biztosító értékesítőhelyek száma

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230327-novekszik-a-jatekoskartya-regisztraciot-biztosito-ertekesitohelyek-szama-mar-4300-helyen-erheto-el.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …