2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Melyik volt a legdurvább beszólás a parlamentben?

Hirdetés

Melyik volt a legdurvább beszólás a parlamentben?

Kövér László, az Országgyűlés elnöke minden eddiginél magasabb, 9,6 millió forint pénzbírságot rótt ki Jakab Péterre. A Jobbik frakcióvezetője a kormánypártiaktól szó szerint azt kérdezte: 

Mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?

A házszabály szerint az elnök rendreutasíthatja, illetve figyelmeztetheti azt a képviselőt, aki az Országgyűlés tekintélyét, az ülés méltóságát, valamely személyt vagy csoportot sértő vagy illetlen kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el. Az országgyűlési törvény szerint a házelnök a ház szabályait megszegő képviselőtől megvonhatja a szót, rendreutasíthatja, kizárhatja az ülésről, pénzbírságot szabhat ki rá, illetve csökkentheti a tiszteletdíját is. A házelnök döntése ellen fellebbezni nem lehet (amit egyébként egy korábbi panaszügy kapcsán a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága már kifogásolt).

Méltatlan hangnem

Összeválogattunk néhány példát, mert nem a jobbikos képviselő beszólása volt az elmúlt évek egyetlen sértése a képviselők által egyre kevésbé tisztelt Házban.

Hirdetés

  1. „Önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az Országgyűlésben.” – Kövér László az MSZP és a DK képviselőire utalva (2012. április 2.)
  2. „Mozog a szád, tehát hazudsz! Ilyen egyszerű ez!” – Németh Szilárd István (Fidesz) Lukács Zoltán (MSZP) felszólalása alatt (2016. április 12.)
  3. „Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicskapártot csináltak.” – Orbán Viktor miniszterelnök a Jobbikról (2017. március 17.)
  4. „Bevallom őszintén, kicsit meg vagyok szeppenve, isten bizony, ennyi bűnöző előtt én még […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/31/melyik-volt-a-legdurvabb-beszolas-a-parlamentben-itt-lehet-szavazni-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Civilizációs átalakulást ígér Lázár János

Civilizációs átalakulást ígér Lázár János

Hódmezővásárhelyen a tram-train civilizációs átalakulást hoz: minden itteni család életét meg fogja változtatni ez a …