2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megvan, ki tervezheti a Pázmány új campusát a VIII. kerületben

Hirdetés

Megvan, ki tervezheti a Pázmány új campusát a VIII. kerületben

A pályázat győztese: Tima Zoltán és Kruppa Gábor, a KÖZTI és a Hamburg C. vezető tervezői. Ők készíthetik el közösen az új campus részletes terveit – osztotta meg a végeredményt közösségi oldalán Fürjes Balázs államtitkár, a bírálóbizottság elnöke. Tima Zoltán tervezte az újbudai Dorottya Udvar irodaépületét és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér SkyCourt és T2B mólóját, de a Kossuth tér megújítását is. Kruppa Gábor neve az V. kerületi Gresham-palota megújításáról lehet ismert.

Szeptember végén érkezett be az a Budapesti Fejlesztési Központ által kiírt tervpályázatra az a 11 anyag, mely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) új campusának kialakítását célozza. A VIII. kerületi, kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánított fejlesztés a Magyar Rádió egykori tömbjének területét, a Nemzeti Múzeum mögötti Múzeum utca – Pollack Mihály tér – Bródy Sándor utca – Szentkirályi utca által határolt épületegyüttest érinti.

Amint arról korábban az Index beszámolt, a fejlesztési célterület úgy került a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tulajdonába, hogy cserébe a Pázmány ingyen átadta a piliscsabai campusát az államnak. (A Makovecz-féle Pest megyei épületegyüttes információk szerint „Nemzeti Tudásparkká” alakul.)

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/11/megvan-ki-tervezheti-a-pazmany-uj-campusat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Szombat este még csak annyit lehetett tudni, hogy egy ismert fideszes politikus apósa volt a …