2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megvan a végső engedély a Gellérthegyi sikló építéséhez

Hirdetés

Megvan a végső engedély a Gellérthegyi sikló építéséhez

Elhárultak az akadályok a Gellérthegyi sikló megépülése elől. A Népszava úgy tudja, sem a főváros, sem az I. kerület nem emelt kifogást, illetve a katasztrófavédelem, az örökségvédelmi és természetvédelmi hatóság, valamint a területért felelős Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság is beleegyezett a sikló építésébe. A lap szerint egy feltételt biztosan teljesítenie kell a beruházást végző Rác Sikló Kft.-nek: a felső állomásnak minél inkább illeszkednie kell a „táji háttér színvilágához és anyagaihoz”.

A Gellért-hegyi Sikló Kft. még 2005-ben alakult, de csődbe ment, a beruházót ma Rác Sikló Kft.-nek hívják, 25 százalékban fővárosi, 75 százalékban magántulajdonban van. A jelenlegi tervek szerint a felvonó bejárata a Rác fürdő délkeleti sarkánál lesz. Itt buszparkoló épült volna, de ezt a budavári önkormányzat nem engedélyezte. A nyomvonal a Hegyalja út alatt halad az Orom utca magasságáig, majd a felszínre bukkan, és egy hídszerkezeten a Citadella nyugati rondellájától északra eső kilátóterasza mellett lesz a végállomás. Két 52 személyes kabin szállítja majd az utasokat.

A korábbi környezetvédelmi hatástanulmány szerint a belvárosból is látható lesz a sikló, jelentősen megváltoztatja a gellérthegyi tájképet, és „negatív táji hatást” kelt. A világörökségi hatástanulmányban ezzel szemben az áll, hogy „a sikló megépítésével a Gellért-hegy sziluettje és a Citadella látványa nem változik meg”.

Hirdetés

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/24/gellerthegyi-siklo-engedely-beruhazas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lassú a haladás a főváros felé vezető utakon

Lassú a haladás a főváros felé vezető utakon

A főváros felé vezető főbb útvonalakon már több helyen is élénk a forgalom. Telítettek a …