2020. december 3., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.12.03. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megszavazzák az ellenzéki pártok a rendkívüli jogrend meghosszabbítását

Hirdetés

Megszavazzák az ellenzéki pártok a rendkívüli jogrend meghosszabbítását

November 10-én ülhet össze az Országgyűlés, hogy döntsön a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényjavaslatról

A miniszterelnök kedden jelentette be, hogy a koronavírus-járvány második hulláma miatt ismét indokolttá vált a rendkívüli jogrend bevezetése, ezért veszélyhelyzetet hirdet a kormány. 

A veszélyhelyzet alatt hozott kormányrendeletek ugyanakkor csak 15 napig érvényesek, ezután a parlamentnek kell döntenie ezekről, ezért a kormányfő arra kérte az Országgyűlést, hogy ennek határidejét 90 nappal hosszabbítsák meg.

Hirdetés

Tavasszal még ellenezték

Korábban a parlament kormánypárti kétharmada az ellenzék nélkül is elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot. Akkor az ellenzéki pártok a szavazási magatartásukat azzal magyarázták, hogy a törvényjavaslat nem tartalmazott határidőt, ezzel pedig gyakorlatilag korlátlan időre felhatalmazást kapott Orbán Viktor és kormány arra, hogy rendeletek útján, az Országgyűlés kihagyásával irányítsák az országot. 

Az ellenzéki pártok akkor hangsúlyozták, ha 60 vagy 90 napos határidővel került volna benyújtásra a rendkívüli jogrend, akkor támogatták volna az erről szóló törvényjavaslatot. 

A veszélyhelyzet újbóli kihirdetése után Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétpárti egyeztetésre hívta a feleket, erről a Facebook oldalán posztolt a kormánypárti politikus, amelyben azt írta: 

Jövő héten szavazunk a járvány elleni védekezés következő, fontos lépéséről. Arra kérjük a baloldali pártokat és baloldali politikusokat, támogassák a javaslatot! Tavasszal nem számíthattunk rájuk, akkor nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nem szavazták meg a koronavírus törvényt, külföldön támadták Magyarországot, és még kamuvideót is készítettek a magyar egészségügy lejáratására. Ez most nem a politikai viták ideje! Vigyázzunk egymásra!

Az imént befejeződött a hétpárti egyeztetés a rendkívüli jogrendről és annak 90 napos meghosszabbításáról. Jövő héten…

Közzétette: Kocsis Máté – 2020. november 5., csütörtök

A határidő most a kulcs

A benyújtott törvényjavaslat szövegének […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/06/megszavazzak_az_ellenzeki_partok_a_rendkivuli_jogrend_meghosszabbitasat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lánchíd felújítása: a BKK várja a 6 milliárdot a kormánytól

Lánchíd felújítása: a BKK várja a 6 milliárdot a kormánytól

Miután az elmúlt egy hónapban lezajlottak az egyeztetések az ajánlattevőkkel, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) …