2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megszállták a Kossuth teret a plüssállatok

Hirdetés

Megszállták a Kossuth teret a plüssállatok

Mint arról korábban beszámoltunk, november 22-én, a magyar közoktatás napján újból országos eseményeket tartanak a szülők, a diákok és a tanárok kezdeményezésére.

Az elmúlt hetekben a fővárosban és vidéken is volt már számos élőlánc, flashmob, tüntetés, demonstráció, fáklyás vonulás, a sor ma pedig egy újabb elemmel, egy úgynevezett Mackó-konzultációval bővül.

63A8518

Fotó: Zöld Fanni / Index

A szervezők az akció keretein belül arra kérték a szülőket, a diákokat és a tanárokat, hogy vigyenek minél több plüssmackót vagy más plüssállatot a Kossuth térre, azt szimbolizálva, hogy a jelenlegi helyzet a gyerekeket veszélyezteti a leginkább.

Hirdetés

A gyerekeink jövője a tét! Közvetlenül a pedagógusokat, közvetve meg a gyerekeinket (az ország jövőjét) fenyegeti a mostanra elsorvasztott, diszfunkcionális közoktatási rendszer. Nekik nincs óvónénijük, tanítójuk, szaktanáruk, gyógy- és fejlesztőpedagógusuk! Olyan mértékű a fluktuáció, annyira sokan hagyják el a pedagóguspályát, hogy nincs a gyerekeknek lehetőségük tartós, bizalmi kapcsolatra a pedagógusaikkal, nem jönnek létre valódi közösségek

– olvasható a szülők által kiadott közleményben, amelyben hozzáteszik, hogy már az iskolapszichológusok is kongatják a vészharangot amiatt, mert a gyerekek az intézményben nem kapják meg a kellő biztonságot és szeretetet.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/22/magyar-kozoktatas-napja-kossuth-ter-budapest-plussallatok-tiltakozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint tíz százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy éve

Több mint tíz százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy éve

Az előzetes adatok alapján 7361 gyermek született 2022 októberében, és 10 808 fő halt meg. …