2020. december 6., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.06. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Mégsem lesz egységes budapesti maszkviselési szabályzat

Hirdetés

Mégsem lesz egységes budapesti maszkviselési szabályzat

A maszkviselés a járványügyi szigorítások egyik leghangsúlyosabb eleme, ma már olyan természetes és kötelező velejárója a mindennapjainknak, mint az, hogy a hivatalos irataink mindig legyenek nálunk.

A legutóbbi szigorításokat előíró rendelet megjelenése előtt Orbán Viktor a köztelevíziónak adott interjújában jelentette be, hogy a kötelező maszkviselést a közterületeken is elő fogják írni. Az új szabályozásban azonban már az szerepelt, hogy a 10 000 főnél nagyobb települések közterületei esetében az adott polgármesteré a döntés joga.

Ez Budapesten már csak azért is nehézkesen értelmezhető helyzetet hozott létre, mert 23 kerület van, amelyek külön-külön akár másmilyen szabályozást is létrehozhattak volna. Képzeljük el azt a helyzetet, hogy egy kerület határát átlépve már nem is kell maszkot viselnünk, majd egy forgalmasabb térre érve ismét kötelező.

Abszurd, hogy Budapesten ezt a felelősséget a 23 kerületi polgármesterre terhelték, mert így szinte lehetetlen a városra egységes szabályozást megalkotni

Hirdetés

írta ki dörgedelmesen a kormányrendelet megjelenése után Karácsony Gergely Facebook-oldalára. Azt is hozzátette, mégis megpróbálják, és a főváros egyeztet a kerületekkel, hogy a védekezés hatékonyságát közös szabályozással erősítsék.

A RENDELET MEGLEPŐ MÓDON NEM TÉRT KI KÜLÖN A FŐPOLGÁRMESTER JOGOSÍTVÁNYAIRA A MASZKVISELÉSSEL KAPCSOLATBAN,

a kerületek pedig azonnal reagáltak az új szabályozásra, élve a kezükbe adott döntés lehetőségével.

Három budapesti kerület kivételével mindegyik a könnyebbik utat választotta. Azaz, a IV. (Újpest), a XII. (Hegyvidék) és a XVI. kerületen kívül, a többiben minden 6 éven felülinek valamennyi közterületen és nyilvános helyen maszkot kell viselnie, kivéve a jogszabályban felsorolt esetekben […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/16/megsem_lesz_egyseges_budapesti_maszkviselesi_szabalyzat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Érd LMP-s alpolgármestere lesz a DK-s Bősz Anett kihívója

Érd LMP-s alpolgármestere lesz a DK-s Bősz Anett kihívója

Bősz Anett, a liberálisok elnöke lesz a Demokratikus Koalíció jelöltje Pest megye 1-es számú körzetében a …