2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megnyílt a karácsonyi vásár a budapesti Vörösmarty téren

Hirdetés

Megnyílt a karácsonyi vásár a budapesti Vörösmarty téren

Megnyílt a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a főváros Vörösmarty téren – adta hírül az MTI. Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes elmondta: nagy öröm, hogy ha korlátok között is, de a járványügyi helyzet megengedi a hagyományos karácsonyi vásár megtartását, amelyet a főváros 1998 óta minden évben megrendez, tavaly viszont a vírus miatt nem lehetett megtartani.

Kiemelte, hogy a budapesti karácsonyi vásárt kordonok között tartják, a rendezvény csak védettségi igazolvány felmutatásával látogatható. Korábban az Index is beszámolt róla, hogy a tavalyi évvel ellentétben idén megrendezik a fővárosi és vidéki karácsonyi vásárok nagy részét, de a legtöbb helyen csak szigorú korlátozások mellett lehet részt venni a rendezvényeken, védettségi igazolvány vagy negatív koronavírusteszt birtokában.

Budapest mellett több vidéki városban is lesznek karácsonyi vásárok, így például Baján, Debrecenben, Győrben vagy Szegeden – derül ki a  Hello Vidék összeállításából.

Hirdetés

A Bajai Adventi Vásáron különböző faházakban kürtőskalácsot, kenyérlángost, édességeket, szaloncukrokat, mézet, forralt bort vagy más finomságokat is kóstolhatnak majd az érdeklődők. A finomságok mellett a tervek szerint színpadi produkciókkal is készülnek a szervezők, de a sétálóutcában a Mikulás, valamint rénszarvasok is megtalálhatók.

Debrecenben is rendeznek idén téli vásárt, ahol közel száz vendéglátós és árus várja majd a karácsonyra készülőket november 26-tól egészen december 23-ig. A vásár a jelenleg érvényben lévő szabályozások alapján védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Győri Adventi Vásár november végén nyitja meg kapuit, ahol a kivilágított Széchenyi tér több ajándékvásárlási és szórakozási lehetőséggel várja az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/19/karacsonyi-vasar-fovaros-videk-advent-vedettsegi-igazolvany-baja-debrecen-szeged-gyor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Belső-Erzsébetvárosban januártól csak az itt élők használhatják a parkolók harmadát

Belső-Erzsébetvárosban januártól csak az itt élők használhatják a parkolók harmadát

Január 1-jétől Belső-Erzsébetvárosban a parkolóhelyek harmadán kizárólag a lakók autói várakozhatnak majd este hat és …