2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megmentik a Velencei-tavat, pénz még nincs, de a terv már készül

Hirdetés

Megmentik a Velencei-tavat, pénz még nincs, de a terv már készül

Nemrég az Index is megírta, hogy a halak után már a madarak is pusztulnak a Velencei-tónál, amelynek a megmentéséhez hozzávetőlegesen negyvenmilliárd forintra lenne szükség, de az Orbán-kormány ezt most éppen nem tudja biztosítani.

A DK-s Vadai Ágnes ezután tett fel egy írásbeli kérdést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, azt firtatva, hogy ha a fóti filmstúdióra a kabinet elő tud teremteni 42 milliárd forintot, a Velencei-tóra miért nincs pénz.  A tárcavezető megbízásából a kérdésre Orbán Balázs válaszolt, azt állítva, hogy 

 A Velencei-tó közös ügyünk, amelynek fejlesztésére, a vízminőség fenntartható javítására, a part menti területek természetközeli állapotának magasabb színvonalú megőrzésére és környezettudatos megújítására a kormány eddig is már 14 milliárd forintot biztosított.

Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a Velencei-tó vízrendszere természeti okok miatt időről-időre vízhiányos terület, amely főként a csapadék és a párolgás évi alakulására, azok arányára vezethető vissza. A vízgyűjtő alapvetően száraz jellegét a klimatikus viszonyok mellett a terület geológiai tulajdonságai is meghatározzák, amelyek az egyébként is sekély tavat kiemelten érzékennyé teszik a száraz vízháztartási helyzetekkel szemben. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/23/velencei-to-vadai-agnes-orban-balazs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: sokan szeretnének minket felzárkóztatni oda, ahol már csak mecseteket építenek

Orbán Viktor: sokan szeretnének minket felzárkóztatni oda, ahol már csak mecseteket építenek

Sokan akarnak minket „felzárkóztatni oda, ahol ma már nem építenek templomokat, csak mecseteket” – ezt …