2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megkezdődött egy fontos vasúti fővonal felújításának előkészítése

Megkezdődött egy fontos vasúti fővonal felújításának előkészítése

Megkezdődött a 1-es számú vasúti fővonal felújításának előkészítése a Biatorbágy-Szárliget szakaszon – írja az MTI a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságának közleménye alapján.

Jelenleg a vágányzári előkészítés zajlik, a kivitelezés várhatóan szeptember közepén indulhat meg és várhatóan ez év végéig befejeződik.

A közlemény szerint a hegyeshalmi fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán a vasúttársaság szakemberei helyszíni bejárást tartottak a kivitelezést végző MÁV Felépítménykarbantartó és Gépjavító Kft.-vel.

Azt is leírták, hogy vonalszakaszon bevezetett óránkénti 100 kilométeres sebességkorlátozás mellett a vasúti pálya továbbra is biztonságosan járható.

Ezen a 29 kilométeres vonalszakaszon az ütemezett, rendszeresen elvégzett úgynevezett kihúzóerő-vizsgálatok megállapították, hogy az idei heves esőzések és az elmúlt hetek meleg időjárása miatt felgyorsult a korábban feltárt állapotromlás üteme, így szükségessé vált az eredetileg a jövő esztendő első negyedévére tervezett felújítási munkák újraütemezése, minél korábbi elvégzése

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/31/mav-vasut-vasutvonal-felujitas-biatorbagy-szarliget/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Várkonyi Andrea férje társaságában tett bejelentést a Mészáros Csoport alapítványáról

Várkonyi Andrea férje társaságában tett bejelentést a Mészáros Csoport alapítványáról

A programot a Mészáros Csoport hozta létre három évvel ezelőtt. A vállalatcsoport csütörtöki közleménye szerint …