2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Meghalt Kobold Tamás

Hirdetés

Meghalt Kobold Tamás

„Isten nyugosztaljon, Polgármester úr!” – így búcsúzott Veres Pál, Miskolc polgármestere hivatalos Facebook-oldalán Kobold Tamástól.

Kobold Tamás 1953-ban született Miskolcon. A család várossal való kapcsolata igen régi keletű, hiszen anyai ágon a Felvidékről bevándorolt dédszülei ott telepedtek le a XIX. század második felében a Vasgyár létrehozásakor.

Általános és középiskolai tanulmányait is Miskolcon végezte, majd érettségije után a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán szerzett diplomát. Miskolcra, a Lenin Kohászati Művekhez 1975-ben tért vissza annak ellenére, hogy a karriert elsősorban a budapesti külkereskedelmi vállalatok jelenthették volna számára. Később a Diósgyőri Gépgyárban helyezkedett el kereskedelmi mérnökként. 

Az akkoriban alakult KDNP 1990-ben indítani szerette volna az országgyűlési választásokon, de ő inkább az önkormányzatot választotta, ahol képviselő, később a város alpolgármestere lett. Miskolc polgármesterévé 1994-ben választották meg, majd 1998-ben ismét elnyerte a választók bizalmát, és nyolc évig vezette a várost. A közélettől sosem vonult vissza teljesen. Aktív maradt közügyekben, és rendszeresen hallatta a hangját fontos társadalmi kérdésekben. 

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/10/02/kobold-tamas-miskolc-polgarmester-gyasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Autistákat ellátó lakóotthonok téli fűtésére gyűjt Szijjártó Péter felesége

Autistákat ellátó lakóotthonok téli fűtésére gyűjt Szijjártó Péter felesége

Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke a közszolgálati televízió péntek reggeli műsorában elmondta, …