2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megfordult a trend, félházas karácsonyra számítanak a szállodák

Hirdetés

Megfordult a trend, félházas karácsonyra számítanak a szállodák

A járvány előtti időszakban hazánkban is egyre inkább szokássá vált szállodában tölteni az ünnepeket. 2019-ben és az azt megelőző években a hotelek foglaltsága a karácsonyi időszakban 75-80 százalék körüli volt, míg szilveszterkor számos szálloda telt házzal üzemelt.

„Az előfoglalási adatok alapján idén ennél egy fokkal visszafogottabb forgalomra készülünk, a vidéki szállodák foglaltsága jelenleg félház körüli, míg a szilveszteri időszakra vonatkozóan hatvan-nyolcvan százalékos adatokat látunk, telt házról egyelőre nincs tudomásunk. Bízunk benne, hogy az utolsó pillanatig javulni fog a helyzet, és a családok akár spontán is úgy döntenek, hogy elutaznak az ünnepekre” – jelentette ki az Indexnek Baldauf Csaba.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke kiemelte, hogy a szállodaipar a negyedik hullám őszi megjelenése óta tartott a komolyabb lezárásoktól, de a kormány végül más utat választott a védekezésben, így a hotelek az elmúlt hónapokban a vártnál jóval több vendéget fogadtak.

Lényegesen jobban alakult az őszi időszak, mint amire előzetesen számítani lehetett. Szeptemberben és októberben voltak olyan régiók, ahol a belföldi vendégéjszakák száma meghaladta vagy megközelítette a 2019-es adatokat. A nem várt pozitív időszak után novemberben érezhetően elbizonytalanodott a piac, komoly visszaesést jelentett a konferenciák és egyéb rendezvények lemondása, de a családok is megtorpantak, és sorra mondták le szállodai foglalásaikat betegségre, iskolai karanténkötelezettségre hivatkozva

Hirdetés

– mondta Baldauf Csaba, hozzátéve, hogy a visszaesést mérsékelték azok a még gyerek nélküli párok, akik ezekben a hetekben is bátrabban indultak útnak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/23/szallodaipar-foglalasok-karacsony-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

„Nem tudnak lejönni a szerről az oltottak” – tüntetést tartott a Mi Hazánk Budapesten

Ismét oltásellenes tüntetést tartott a Mi Hazánk az úgynevezett „Covid-diktatúra” ellen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság épülete előtt Budapesten. …