2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megfojtotta a párját, majd beült egy szuperhősös filmre a moziba

Hirdetés

Megfojtotta a párját, majd beült egy szuperhősös filmre a moziba

Arcát maszkkal eltakarva, két őr kíséretében érkezett meg a Fővárosi Törvényszék Markó utcai tárgyalótermébe C. Károly. Nem ez az első előkészítő ülés, amit az emberölési ügyben tartanak. Dr. Kárpáti György bíró tájékoztatása szerint már februárban egyszer elővezették a vádlottat, ám akkor nem tudták megtartani az előkészítő ülést, mert a férfi a rossz egészségügyi állapotára hivatkozott. A tanácselnök kedd reggel azzal kezdte, hogy a bv. szakemberei szerint ez a probléma azóta már nincs jelen.

C. Károly saját bevallása szerint nyolc általánossal rendelkezik, de elvégzett egy hajópincérképzést, mégis az édesanyja tartotta el. Korábban négy év börtönbüntetésre ítélte őt a bíróság, többek között olyan bűncselekmények elkövetése miatt, mint szexuális erőszak, személyi szabadság korlátozása és információs rendszer megsértése. Két év után azonban feltételesen szabadlábra helyezték a férfit, aki az elmúlt években kedélyjavítókat és nyugtatókat szedett.

Vallomás nélkül üli végig a tárgyalásokat

A vádlott nem ismerte be a bűncselekményt, vallomást sem akart tenni, azonban minden tárgyaláson részt akar venni a továbbiakban. Ha a mai napon elfogadta volna a vádirat tartalmát, akkor az ügyészség mértékes indítványként 11 év börtönbüntetést kért volna C. Károlyra.

A vádirat szerint a férfi a gyilkosság előtt az áldozat kilencéves gyermekét bezárta egy szobába, és a kisfiú végighallgatta, ahogy C. Károly megfojtja az édesanyját. A gyermek nagymamája szerint unokája korábban arról beszélt neki, hogy a férfi zaklatta őt, másnak azonban ezt nem mondta el. A férfit védő dr. Willi Ildikó ismertette, hogy a kisfiút meghallgatta egy szakértő, aki azután, hogy elárulták neki, mit mondott a nagymamája, már arról számolt be, hogy a férfi az alsónadrágjába nyúlva markolászta a nemi szervét. Előtte azonban nem említett semmi ilyet vagy ehhez hasonlót.

Hirdetés

Az ügyvéd szerint az eljárás további részében a nagymamát és a szakértőt is ki kellene zárni, a vádirat pedig nem is tartalmaz szexuális erőszakról szóló részt. Az ülés végén a védő indítványozta, hogy enyhítsenek a férfi kényszerintézkedésén, miután több mint két éve van C. Károly letartóztatásban. Az indítványt a tanácselnök elutasította, így a vádlott marad letartóztatásban.

Beült mozizni a gyilkosság után

A vád szerint a férfi 2022 elején ismerkedett meg későbbi áldozatával, Sz. Zsanettel, majd nem sokkal később össze is költöztek abban a XIV. kerületi lakásban, amelyben a nő a korábbi kapcsolatából született, 9 éves gyermekével lakott. A pár együttélését a kezdetektől konfliktusok terhelték, gyakoriak voltak közöttük a viták. 

2022. április 3-án délelőtt mindhárman otthon voltak, amikor a férfi és a nő ismét összeszólalkozott egymással, tettlegességre azonban ekkor még nem került sor. A délutáni órákban C. Károly a könyökével véletlenül megütötte a kisfiú szemét, ami miatt a nő számonkérte őt, és ennek hevében arcon is ütötte a férfit. Ezután […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/30/emberoles-zuglo-targyalas-elokeszito-ules-fovarosi-torvenyszek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvan az év fagylaltja

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő év fagylaltja versenyt – …