2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megérkeztek a történelemérettségi nem hivatalos megoldásai

Hirdetés

Megérkeztek a történelemérettségi nem hivatalos megoldásai

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ma a történelemtudásukról adhattak számot a végzős diákok. Középszinten mintegy 66 ezren, emelt szinten pedig csaknem nyolcezren vizsgáztak a tantárgyból.

A középszintű történelemérettségi a hagyományoknak megfelelően összesen 180 percig tartott. Az első rész egyszerű, rövid választ igénylő feladatokból állt. A diákok ennél a résznél a bolsevik ideológiáról és a két világháború közötti szovjet–orosz történelemről, a Rákosi- és a Horthy-korszakról, a magyarországi romákról, a reformációról és a zsidó vallásról kaptak kérdéseket. Egy, az Eduline-nak nyilatkozó szaktanár az első részt megoldhatónak nevezte, hozzátette ugyanakkor, hogy azért kellett hozzá „egy kis háttértudás, egy kis szakmai nyelvezet”.

Az írásbeli második részében esszéfeladatokat kaptak a vizsgázók, itt az athéni demokrácia, a második ipari forradalom, a Kádár-korszak és az Árpád-kori magyar történelem került terítékre. Mindkét magyar témának megvolt a maga előnye, a Kádár-korszakot ugyanis nemrég tanulták a diákok, az Árpád-korhoz viszont számos információ megtalálható az atlaszban.

Az oktatási szakportál már a nem hivatalos megoldásokat is közzétette, ezeket ide kattintva tekintheti meg.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/04/erettsegi-2022-tortenelem-megoldasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fidesz: A magyar nép nemet mondott a Gyurcsány vezette baloldalra

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezte: a hatalom a népé, ez a törvény, ez …