2021. január 19., keddMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megérkezett Győrbe is a Pfizer vakcinája

Hirdetés

Megérkezett Győrbe is a Pfizer vakcinája

Vereckei Péter, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában elmondta : december 30-án további 21 oltópont számára is megérkezett a szállítmány, összesen 70 ezer vakcina, amely 35 ezer ember kétszeri oltására elegendő. Hozzátette: partnerükkel, a UPS-szel a 21, kormány által kijelölt oltási pontra szerdán eljuttatják a vakcinát.

Mint mondta, a vakcina úgynevezett mRNS-alapú technológiával készül, semmilyen víruselemet nem tartalmaz, pusztán a koronavírus tüskefehérjéjének a fehérjekódját, amely a szervezetben immunválaszt alakít ki. A technológia nagy előnye, hogy – amennyiben megvan a kórokozó genetikai kódja – rövid időn belül lehet fejleszteni, az oltóanyag előállítása szintetikus, és gyorsan, nagy mennyiségben lehet gyártani.

Vereckei Péter elmondta azt is, hogy a szerződésben vállalt feltételeknek megfelelőn szállítanak, az NNK megrendelése alapján, folyamatosan. Jelezte: a következő héten újabb szállítmány érkezése várható.

Kapcsolódó

Hirdetés

<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/30/megerkezett_gyorbe_is_a_pfizer_vakcinaja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ferihegyen készülnek a tömeges utasforgalomra

Ferihegyen készülnek a tömeges utasforgalomra

Egyre biztosabbnak látszik, hogy az oltást igazoló vakcinaútlevél váltja fel a tesztigazolásokat a nemzetközi közlekedésben, így …