2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megbukott a baloldali sikerprojekt a II. kerületben

Hirdetés

Megbukott a baloldali sikerprojekt a II. kerületben

Két év alatt sem sikerült az Őrsi Gergely (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) vezette baloldali önkormányzatnak látható eredményt elérnie a Margit negyed nevű revitalizációs projektben, ami ráadásul havonta milliókba kerül a II. kerületnek. Idén májusban a balliberális kerületvezető még arról beszélt, hogy első lépésben az üres önkormányzati helyiségeknek kerestek kedvezményes bérleti díjkonstrukcióban olyan bérlőket, akik élettel telítik meg a térséget. Összesen 235 pályázat futott be, és végül az üres önkormányzati helyiségeken kívül más helyek is gazdára találtak.

A Margit-projekt célja eredetileg az volt, hogy újra vonzóvá tegye a Margit körutat, valamint bevonja az ennek megfelelő kereskedelmi és szolgáltatási profilt, ezzel segítve a környék felzárkózását az aktívabban funkcionáló szomszédos kerületrészekhez, azaz hogy megtöltse élettel Buda kapuját. A nagyratörő tervek ellenére a Magyar Nemzet információi szerint két év alatt mindösszesen nyolc helyiségre sikerült bérleti szerződést kötni.

Ráadásul a pontos számítást tovább bonyolítja, hogy a korábban említett nyolc bérlő közül csupán hárman fizetnek bérleti díjat. Tehát a számolt több mint 3,7 millió forintos havi mínusz lényegesen több lehet a nem fizető bérlők miatt. A lap úgy tudja, havi szinten 130 ezer forintnyi bérleti díj folyik be, míg nagyjából nyolcszázezer forint nem folyik be a kasszába. Tehát a veszteség a kerületben 4,5 millió forint minden hónapban.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220921-megbukott-a-baloldalisikerprojekt-a-ii-keruletben.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Bravo, Giorgia!

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20220926-orban-viktor-bravogiorgia.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …