2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Még veszünk lélegeztetőgépeket

Hirdetés

Még veszünk lélegeztetőgépeket

Noha még mindig rengeteg lélegeztőgépet őriznek a katonák a tavaly tavaszi külügyes beszerzésekből, számos gépet pedig eladományozott a kormány, sőt már értékesítésre is felkérte a nagykövetségek diplomatáit, az uniós és a magyar közbeszerzési értesítő tanúsága szerint több magyar kórház is új rendelésekre szerződött – írta a 24.hu. Esetenként olcsóbb darabárat elérve, mint amit a tavalyi beszerzési roham idején ugyanaz a szállító biztosított az államnak. 

A lap példaként említi, hogy a Debreceni Egyetem négy gép beszerzéséről írt alá szerződést március elején összesen nettó 16,3 millió forintért a tavalyi beszerzésekben is nyertes Hoge Systems Szolgáltató Kft.-vel. Ez nagyjából negyede annak, amennyiért átlagosan tavaly szállítottak a külügynek a beszerzéssel megbízott vállalkozások, akkor a Hoge 5,5 milliós darabárért hozott  kétszer 200 gépet. 

A Debreceni Egyetem egyébként egy, még 2019-ben megítélt támogatásból fedezi a beszerzést, ezért nem is számolhatná el a központi készletből származó beszerzést, emiatt adtak önálló, új megbízást. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/03/31/meg-veszunk-lelegeztetogepeket/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

15 éves robogós fiút ért életveszélyes baleset Mezőkövesden

A robogós a Mezőkövesd belvárosa felől Szihalom irányába tartott a főúton, amikor a vele szemből …