2020. augusztus 4., keddMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Meg akarják állítani, hogy a NER felfalja a Balatont

Meg akarják állítani, hogy a NER felfalja a Balatont

Én értem, hogy mindenki nyaral, nyilván mi is ezt fogjuk tenni, az embernek egyszer egy évben látnia kell a tengert, de most mégis inkább az legyen a jelszó, hogy több Balaton, kevesebb Adria, és akkor a járvány is féken tartható lesz.

Az évi rendes nyaralását rendszeresen Horvátországban töltő Orbán Viktor július közepén tanácsolta a magyaroknak, hogy ha tehetik, az Adria helyett inkább a Balatonhoz menjenek. Bár ilyen célja nyilván nem volt a miniszterelnöknek, nyilatkozatával ráirányította a figyelmet a tóra, amelyen keresztül az ellenzéki pártok igyekeznek rámutatni a NER visszásságaira.

A kormányközeli körök balatoni nyomulása nem új fejlemény (a K-Monitor már 2018-ban elkészítette a Balaton NER-térképét), mint ahogy az sem, hogy gazdasági érdekek miatt fogy a környéken a zöldfelület, és nő a partszakasz beépítettsége. 

Az évek óta zajló események mellett terítéken van értékes balatoni ingatlanok privatizálása, a Válasz Online összesítése szerint pedig jelenleg 42 óriásberuházás zajlik a Balatonnál, szállodákat, mólókat fejlesztenek, az állami támogatásokból pedig 63,5 milliárd forint landol NER-közeli köröknél.

Ami a Balatonnál történik, az nemcsak a látványos harácsolás miatt lehet érzékeny politikailag a Fidesznek, hanem mert a beruházásokat kísérő természeti pusztítások éppen arra mutatnak rá, hogy a kormány csak szavak szintjén harcos klíma- és természetvédő; az Orbán-kormányok a valóságban éppen olyan törvényeket hoztak eddig, amelyek megkönnyítették elgördíteni a természeti akadályokat az építkezések útjából.

Merénylet a magyar nyár ellen

Az MSZP aláírásgyűjtést indított a szabadstrandokért, mert úgy látják, hogy veszélybe került az embereknek az a joga, hogy szabadon és ingyen pihenhessenek a Balatonnál.

A szabadstrandok elvételére tett kísérlet merénylet a magyar nyár ellen, ezért követeljük, hogy a Fidesz-közeli cégháló ne tudja megszerezni és fizetőssé alakítani a balatoni szabadstrandokat!

– olvasható a párt petíciójában.

„Ma Magyarországon a Fidesz által pénzelt oligarchák minden negyedik kilométeren építkezést folytatnak, és ezek nem a közjót szolgálják, hanem luxusberuházások” – mondta Bihal Dávid, a párt politikusa.

Az aláírásgyűjtésük célja, hogy a kormány engedje el a fizetős strandok belépődíját, az állam pedig kárpótolja az önkormányzatokat a kieső bevételekért. A párt az akcióval azt is el szeretné érni, hogy a vitorláskikötők maradjanak köztulajdonban, és ne építsék túl a Balaton partját.

Lakóparkok és luxusingatlanok a partokon

Balaton-kampányt indított a Momentum is. A párt ingyenes strandot szeretne minden balatoni településen, és azt mondják, hogy a „magyar tenger nem magántenger”. Fekete-Győr András szerint azt akarják elérni, hogy legyenek szigorúbb szabályok a part beépíthetőségével kapcsolatban, valamint fel szeretnék hívni a figyelmet arra is, hogy a tó Európa egyik […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/07/29/balaton_ner_ellenzek_fidesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Varga Zoltán, a 24.hu tulajdonosa fizetett hirdetésként terjeszti a Facebookon az indexes felmondásokat

Még a baloldali propagandagyár erkölcsi szintjéhez képest is szokatlanul gátlástalan lépésre szánta el magát a …