2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Még a BKV se tudja, mennyibe kerül az orosz metrókocsik javítása

Hirdetés

Még a BKV se tudja, mennyibe kerül az orosz metrókocsik javítása

A BKV-nak becslése sincs arról, hogy mennyibe fog kerülni az orosz metrókocsik felújítása, de azt mondták, hogy „az intézkedési terv végrehajtása jól halad”.

Karácsony Gergely majdnem két éve rendelte meg a metrókocsik beszerzésének jogi, műszaki és gazdasági felülvizsgálatát, miután a BKV elismerte, hogy a „felújított” szerelvények padlólemezei erősen rozsdásodnak. A főpolgármester eredetileg két hónapot adott a feladat elvégzésére, de ennyi idő alatt még csak a felülvizsgálatot elvégző céget sem sikerült végül kiválasztani.

Végül a BME Viking Zrt. állította össze a jelentést, amelyet aztán még több hónapig „finomítottak” az elkészítés után is. Összesen 18 sorozathibára derült fény, a hibákat a nem megfelelő anyagok használatának, az ügyetlen technikai megoldásoknak, az orosz szabványoknak, az elavult technológiai megoldásoknak és a gondatlan kivitelezésnek tulajdonították.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/21/bkv-metrokocsi-javitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

„Nem tudnak lejönni a szerről az oltottak” – tüntetést tartott a Mi Hazánk Budapesten

Ismét oltásellenes tüntetést tartott a Mi Hazánk az úgynevezett „Covid-diktatúra” ellen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság épülete előtt Budapesten. …