2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Medián: A 40 év alattiaknál a Kétfarkú Kutya a legnépszerűbb ellenzéki párt

Hirdetés

Medián: A 40 év alattiaknál a Kétfarkú Kutya a legnépszerűbb ellenzéki párt

„Legutóbbi közleményünkből kiderült, hogy 40 éves kor körül éles határvonal húzódik a szavazási szándékok tekintetében: az ennél fiatalabbak körében magas az ellenzék támogatottsága, 40 fölött viszont tarol a kormánypárt” – olvasható a Medián Facebook-posztjában. A pártok támogatottsága és a szavazók életkora közötti összefüggésről korábban itt írtunk.

A Medián most egy decemberben készült, ezerfős, reprezentatív telefonos felmérés alapján közölte, hogy

a fiatalok körében a Kétfarkú Kutya Párt vezeti az ellenzéki mezőnyt, 3 százalékponttal megelőzve a Momentumot, és mindössze ugyanennyivel lemaradva a Fidesz–KDNP-től. A 40 évesnél idősebbek sokkal kevésbé támogatják az ellenzéki pártokat (abszolút többségük Fidesz-szavazó), de ebben a körben a Demokratikus Koalíció a viszonylag legkedveltebb.

A 18–39 évesek között a Fidesz–KDNP 22, a Kétfarkú Kutya 19 százalékon áll. 10 százalékos vagy afölötti támogatottságot ebben a korcsoportban még a Momentum, a Mi Hazánk és a Jobbik tud felmutatni. A Demokratikus Koalíció 4 százalékon áll, még a Márki-Zay Péter-féle Mindenki […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/14/median-kozvelemeny-kutatas-ketfarku-kutya-part-ellenzek-fidesz-dk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor három témát tart fontosnak

Orbán Viktor három témát tart fontosnak

Már majdnem otthon, de azért még nem teljesen. Hazaérkezés előtt egy belgrádi kitérő: hamarosan találkozó …