2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Mától több mint harminc százalékkal drágább taxizni

Hirdetés

Mától több mint harminc százalékkal drágább taxizni

Hétfőtől drágultak a budapesti taxik viteldíjai, az alapdíj 700-ról 1000 forintra, a kilométerdíj 300-ról 400-ra, a percdíj pedig 75 forintról 100 forintra nőtt, a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Közgyűlés döntése alapján, számol be róla a hirado.hu.

Mint ismert, a Fővárosi Közgyűlés április 13-án módosította a taxirendeletet. A 33 százalékos emelést a jelentős üzemanyagár-emelkedéssel, valamint a megnövekedett inflációval és a minimálbér emelkedésével indokolták.

Folytatódnak az egyeztetések

Legutóbb 2018 júliusában emelkedtek a taxik viteldíjai, a mostani emelés május 9-étől hatályos. A közgyűlés az előterjesztést egyhangúlag fogadta el, ezzel párhuzamosan a főváros vezetése folytatja az egyeztetéseket a taxis érdekképviseleti szervekkel egy budapesti taxizást alapjaiban megreformáló csomagról.

Hirdetés

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a probléma gyökerét az inflációban és az üzemanyagárak várható emelkedésében jelölte meg, erre tekintettel a taxis érdekvédelmi szervezetek áremelésre tett javaslatát méltányolhatónak tartotta. Fontos célnak nevezte azonban a minőségi és elérhető árú személyszállítás fenntartását is. Ennek érdekében három dolgot javasolt:

  1. Hatósági ár helyett ársapkát, hogy egy – az inflációt, az üzemanyagárat és az átlagkeresetet is figyelembe vevő –  automatikus képlet alapján évente automatikusan korrigálni lehessen a taxidíjak felső korlátját, miközben a szolgáltatók árversenye is megmarad.
  2. Le a hiénákkal! Rendelettel korlátoznák a tisztességes taxisokat lejárató független „szolgáltatókat”, ezzel a megbízható, bejegyzett […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/09/kozlekedes-budapest-karacsony-gergely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A DK szerint kiüresítették a népszavazás intézményét

A DK szerint kiüresítették a népszavazás intézményét

A Demokratikus Koalíció (DK) képviselője, Sebián-Petrovszki László azt mondta parlamenti felszólalásában, hogy Orbán Viktor kormánya tönkretette a …