2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Mától büntetnek, de csak figyelmeztetés után

Mától büntetnek, de csak figyelmeztetés után

Mikortól és kik bírságolnak?
A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának munkatársaival megerősített ellenőri csapat 2020. szeptember 10-étől, azaz csütörtöktől pótdíjazza azokat az utasokat, akik nem tartják be a kötelező maszkviselésről szóló szabályokat.

Miért nincs felkészülési időszak? 
Mert a közösségi közlekedési járatokon 2020. április 27-e óta, azaz több mint négy hónapja kötelező a maszk, vagy annak hiányában sál, esetleg kendő viselése, azaz az utasok már régóta ismerik a szabályokat. Ezekre a szabályokra egyébként minden rendelkezésünkre álló eszközzel felhívjuk a figyelmet most is, és az elmúlt hónapokban is: a járművek külső és belső felületén lévő plakátokkal, a járműveken és a metróállomásokon hangos tájékoztatással, a közterületi FUTÁR-kijelzőkön, az ügyfélközpontok bejáratán olvasható felhívásokkal, a közösségi médiában számtalan bejegyzéssel, PR-kampányokkal, több televízió- és rádiócsatornán.

Helyszíni vagy csekken is befizethető bírság lesz, mint a pótdíjfizetés bliccelésért?
A „rendes” pótdíjazási folyamat keretében pótdíjazzák a szabályokat be nem tartó utasokat. A BKK üzletszabályzatában foglaltak értelmében a pótdíj összege a helyszínen, vagy a BKK ügyfélközpontjaiban a […]


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/09/buntetnek_de/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kokainelosztókra csaptak le a rendőrök

Kokainelosztókra csaptak le a rendőrök

Egy budapesti kokainkereskedőt és a beszállítóját is sikerült elfognia a VII. kerületben a BRFK Felderítő Főosztály …