2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Második világháborús bombát hatástalanítottak Budapesten

Hirdetés

Második világháborús bombát hatástalanítottak Budapesten

A Magyar Honvédség tűzszerészei hétfő délelőtt kezdték meg a főváros XIII. kerületében lévő Kartács utcában előkerült második világháborús légibomba hatástalanítását – közölte az MTI-vel a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Gajdos Milán elmondta, hogy a mintegy 200 méter sugarú körön belül már mindenki elhagyta az otthonát vagy a munkahelyét. A kommunikációs tiszt közölte, hogy a tűzszerészek már végzik az 50 kilogrammos légibomba gyújtószerkezetének kiszerelését, melynek az a célja, hogy a bomba biztonságosan szállítható legyen.

A BKK Info közlése szerint a lezárások miatt pótlóbusszal lehetett utazni a 14-es villamos helyett a Hun utca és a Frangepán utca között, a pótlóbusz viszont egyik irányban sem érintette a Lehel utca/Róbert Károly körút megállót, a Lehel tér felé pedig a Béke teret sem.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/21/budapest-xiii-kerulet-bomba-hatastalanitas-tuzszereszet-magyar-honvedseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …