2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Másodfokú figyelmeztetés van érvényben több vármegyében, jégesővel közeleg a vihar

Hirdetés

Másodfokú figyelmeztetés van érvényben több vármegyében, jégesővel közeleg a vihar

Szerdán az elvonuló zivatarok mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő. Ugyanakkor délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében, a zivatarok estére rendszerbe szerveződhetnek.

Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak. A déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

A HungaroMet előrejelzése szerint

Hirdetés

az egész országban kiadták az első- vagy másodfokú figyelmeztetést zivatarveszély, valamint felhőszakadás miatt.

Az ország középső részén lehet hevesebb zivatarok kialakulására számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is. Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyében intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

<img id="kep_szerkfoto_image_57002053" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/26/idojaras-elorejelzes-zivatar-felhoszakadas-figyelmeztetes-nyar-vihar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Energiaügyi Minisztérium: Jelentősen nőtt a napelemes beépített teljesítmény az első fél évben

A MAVIR friss adatai szerint júliusig összesen 6712 megawattnyi naperőművet helyeztek üzembe Magyarországon. Az összes …