2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Másképp reagál a gyerekek szervezete a Covidra, mint a felnőtteké

Hirdetés

Másképp reagál a gyerekek szervezete a Covidra, mint a felnőtteké

A Covid–19 gyerekekre gyakorolt hatásával foglalkozott a Conversation ismeretterjesztő portálon megjelent cikkében négy brit kutató.

A brit COVID Symptom Study nevű projekt adatait vették alapul, amelynek lényege, hogy az emberek egy applikáción keresztül rögzítik a saját vagy gyerekeik tüneteit, illetve a teszteredményeiket.

A kutatók azon gyerekek adatait vizsgálták, akiknek pozitív tesztjük volt és tipikus Covid–19-tüneteket mutattak. Többnyire gyorsan jobban lettek, a betegségük átlagos ideje hat nap volt (az általános iskolásoké jellemzően öt, a középiskolásoké hét).

Mindössze a gyerekek 4,4 százaléka mutatott legalább 28 napig tüneteket, míg az azonos metodológiával vizsgált felnőttek 13,3 százaléka.

Hirdetés

Az idősebb gyerekeknél ez az arány valamivel nagyobb volt (5,1 százalék), a kisebbeknél pedig kevesebb (3,1 százalék).

A gyerekek 98,1 százaléka legfeljebb nyolc hét alatt teljesen meggyógyult, ami azt mutatja, hogy az elhúzódó Covid–19 a gyerekeknél ritkább, mint a felnőtteknél.

Szorongást és depressziót okozott a gyerekeknél a járvány

Az UNICEF Magyarország és a Publicus Intézet a napokban közölte közös kutatását, amelyből kiderült, hogy a pedagógusok beszámolói szerint a gyerekek körében minden eddiginél több szorongást, pániktünetet, illetve depressziót okozott a koronavírus-járvány. A felmérés azt is megállapította, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeket jobban megviselték a lezárások és maga a vírushelyzet. Azok a pedagógusok és pszichológusok pedig, akik többek között ezeken a gyerekeken tudnának segíteni, maguk is kiégéstől szenvednek.

A kutatók szerint fontos az is, hogy a hosszú ideig beteg gyerekeknél nem nőtt a tünetek száma. A betegségük első hetében általánosságban hatféle tünetük volt, de 28 nap után többnyire csak kettő.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/28/gyorsabban-kiheverhetik-a-gyerekek-a-covidot-mint-a-felnottek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilopták GPS-t a mezőgazdasági gépekből, tízmilliós kárt okoztak

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán. Az őrizetbe …