2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Másfél évre elfelejthetjük a Lánchidat

Hirdetés

Másfél évre elfelejthetjük a Lánchidat

A közösségi közlekedés és a gépjárműforgalom útvonalait is alapjaiban változtatja meg, hogy június 16-án teljesen lezárják a Lánchidat, a kezdődő pályalemez rekonstrukciója miatt. A közösségi közlekedést választó, erre jövő 11 ezer utas az eddigi lánchídi átkelés helyett az M2-es metrót veheti majd igénybe, de az Erzsébet híd felé is kerülhetnek – mondta el Bodor Ádám, a BKK mobilitásfejlesztési igazgatója a cég háttérbeszélgetésén. 

A budai oldalon a buszsávok a Hegyalja úton hiányosak, ezen változtatnak most, amikor a Hegyvidék kapujától a pesti belvároson át, kelet-Pestig, Zuglóig végig buszsávon közlekedhetnek majd a járatok, így csúcsidőben gyorsabban lehet majd utazni.

Lanchid közösségi közlekedési változások és Hegyalja buszsáv-69

Fotó: Budapesti Közlekedési Központ

A 16-os busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik majd, a 105-ös busz pedig az Erzsébet hídon kerül, majd a rakparton, betonelemekkel elválasztott pályán folytatja útját. A 178-ös busz is az Erzsébet hídon jár majd, és a 105-ös pesti vonalát követi. Az éjszakai közlekedés is változik.

Hirdetés

A tájékoztatás legnagyobb újítása a Waze telefonos applikáció üzemeltetőivel való együttműködés,

így ugyanis az autósok azonnal láthatják, hogy a módosított közlekedési útvonalakon merre érhetik el leggyorsabban úti céljukat. A BKK infó csapata a rendelkezésre álló számos egyéb csatornán is folyamatosan tájékoztatja a közösségi közlekedést választó utasokat.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/01/18-honapra-elfelejthetjuk-a-lanchidat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tóth Csaba: Hadházy Ákos „egy veszekedő, állandóan hisztiző, mindenkivel összevesző valaki”

Tóth Csaba: Hadházy Ákos „egy veszekedő, állandóan hisztiző, mindenkivel összevesző valaki”

Beleszállt Hadházy Ákosba a szocialista Tóth Csaba, egyebek között hisztizőnek nevezte a független országgyűlési képviselőt …