2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Márki-Zay Péter úgy számol, Jakab Péter kiejtésével jut a második körbe

Hirdetés

Márki-Zay Péter úgy számol, Jakab Péter kiejtésével jut a második körbe

Márki-Zay Péter az Index kérdésére elmondta, hogy eddig abszolút elégedett az előválasztás részvételi adataival, négy nap után háromszázezerhez közelít a voksok száma. A miniszterelnök-jelöltek versenyében, ha az első fordulóban egyik jelölt sem éri el az 50 százalékos szavazatarányt, októberben másodikat is tartanak.

A felmérések jellemzően Karácsony Gergelyt, Dobrev Klárát és Jakab Pétert sorolják a három legesélyesebb induló közé, de Márki-Zay Péter pozitívan látja saját esélyeit.

Több jelből arra következtetek, hogy Dobrev Klára és Karácsony Gergely mellett – ebben a sorrendben – jó esélyem van a legjobb háromba jutni.

Hirdetés

A mezőny eredetileg hat főből állt, versenyben van Fekete-Győr András is, de Pálinkás Józsefnek nem sikerült összegyűjtenie a szükséges húszezer aláírást.

Büntetést kapna Jakab Péter a hódmezővásárhelyi közgyűlésen?

Ahogy arról korábban beszámoltunk, tízezer és ötvenezer forint közötti pénzbírsággal sújthatja ezentúl a hódmezővásárhelyi közgyűlés azt a képviselőt, aki megsérti a testület tagjait. Az előterjesztésben „széksértésnek” nevezett kihágás megállapítására és a rendbírság kiszabására bármely képviselő javaslatot tehet, és a közgyűlés dönt róla. A Fidesz helyi szervezete szerint mindez az ellenzék elhallgattatására szolgál, Márki-Zay Péter álságosnak tartja a tiltakozásukat.

Nem fogjuk a ficsúrhoz hasonló szavak miatt használni ezt, nincs ilyen szándék mögötte. Ráadásul felajánlottam a Fidesznek is, ha beadnak egy módosítót, amelyben közösen elítéljük a Kövér László házelnök által követett parlamenti gyakorlatot, örömmel megszavazom, de nem tették.

Jakab Péter a ficsúr szó használatáért kapott közel tízmillió forintos büntetést a parlamentben. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje az Országgyűlés hétfői ülésén kijelentette, hogy a „börtönben is lehet Orbán Viktorból Orbán Viktória”.

Meglehetősen ízléstelen a parlamentben ilyen utalást tenni

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/24/marki-zay-peter-azzal-szamol-hogy-jakab-peter-kiejtesevel-juthat-be-a-masodik-forduloba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség …