2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Márki-Zay Péter szerint kihívója egy Stockholm-szindrómás SS-tiszt

Hirdetés

Márki-Zay Péter szerint kihívója egy Stockholm-szindrómás SS-tiszt

Annak ellenére, hogy még 2022-ben Hódmezővásárhelyen Lázár János egy női polgármester-jelölt indítását ígérte a Fidesz szavazóinak, nemrég bejelentették a régi-új aspiránst: az orvos-politikus Grezsa Istvánt. Antall József, néhai miniszterelnök egykori harcostársa 2019-ben már megmérettette magát – a szinte semmiből felbukkanó – Márki-Zay Péterrel szemben. MZP akkor a szavazatok 57 százalékát zsebelte be és többséget szerzett a hódmezővásárhelyi képviselő-testületben is. Megdöbbenést azonban – az eddig kevésbé ismert – Kovács Pál közéleti antréja okozott, amikor bejelentette: indul a polgármesteri tisztségért.

Lázár János kártyatrükkjétől tart MZP

Márki-Zay Péter egykori mentora, Dombi-Kiss László, a Jobbik hódmezővásárhelyi alapszervezetének elnöke úgy tűnik, átsorolt a függetlenként startoló Kovács Pál polgármesterjelölt mögé. Az ötgyermekes közgazdász 2001-től több önkormányzati cégnél is dolgozott Hódmezővásárhelyen.

Szeretném, ha visszatérnénk a normális vásárhelyi élethez

– nyilatkozta a független jelölt az Indexnek. Szerinte Hódmezővásárhelyen sokkal rosszabb a helyzet, mint az ország többi pontján, mert

Hirdetés

a város életét teljesen beárnyékolja két, országos politikai ambíciókkal bíró ember – Lázár János és Márki-Zay Péter – küzdelme.

„Márki-Zay Péter országos karriert épít, és a helyi témák, a város ügyei teljesen elsikkadnak az országos pártpolitikai ügyek mellett. És ez egyre csak radikalizálódik” – mondta Kovács Pál, aki szerint látványosan kevesebb forráshoz jut Hódmezővásárhely. Úgy gondolja, hogy a permanens politikai ellenállás visszaüt, nem szabad feláldozni a város prosperitását egyéni politikai karrierek kedvéért. „Ha kell a fideszes országgyűlési képviselő segítségét is kérni kell. Lobbizni kell a városért” – tette hozzá a független jelölt.

Márki-Zay Péter szerint Kovács Pál indulása egy jól kitervelt trükk, ami mögött Lázár János minisztert gyanítja.

Kovács Pál évtizedekig hűségesen szolgálta Lázár Jánost, hivatali dolgozóként, majd cégvezetőként. Minden Lázár Jánostól őt ért megaláztatás ellenére még akkor is kitartott mellette, amikor immár nem fideszes polgármesterrel kellett együtt irányítania a városi cégeket

– magyarázta Hódmezővásárhely polgármestere, aki szerint Kovács Pál akkor ezt neki azzal magyarázta, hogy ő tulajdonképpen „egy Stockholm-szindrómás SS-tiszt”, mindent Lázárnak köszönhet.

Dollárcseléd és a vásárhelyi szemétdomb

„Márki-Zay Péter egy kókler, aki Vásárhelyet a politikai senkiföldjére vezette” – jelentette ki a jelenleg regnáló polgármesterről Grezsa István, aki korábban kormánybiztosként a Kárpátaljára irányuló magyar kormányzati támogatásokat felügyelte és koordinálta.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/30/marki-zay-peter-lazar-janos-hodmezovasarhely-kovacs-pal-grezsa-istvan-balog-norbert-kampany-fidesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …