2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Márki-Zay Péter: Rettegek Dobrev Klára győzelmétől

Hirdetés

Márki-Zay Péter: Rettegek Dobrev Klára győzelmétől

Márki-Zay Péter a Jelennek adott interjújában azt mondta: bár „rendkívül tehetségesnek és szorgalmasnak tartja”, retteg attól, hogy mi lesz, ha Dobrev Klára nyeri az előválasztást.

A Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje azt mondta: amennyiben nem jut tovább az előválasztás első fordulójából, akkor továbbra is Karácsonyt Gergelyt fogja támogatni. „A különbség a fél évvel ezelőtti helyzet és a mostani között az, hogy akkor Karácsonyék úgy gondolták, simán hozzák ezt az előválasztást, s már az első forduló után az élen állnak majd. Most ezt már egyáltalán nem vehetik biztosra” – fogalmazott.

Hozzátette: szerinte azok, „akik le tudnák váltani Orbán Viktort, lusták vagy elkényelmesedtek, és nem dolgoztak ezen”. Velük szemben ott van Dobrev Klára, akinek „nincs esélye leváltani a kormányfőt, viszont szorgalmas és aktívan kampányol”. 

A Fidesz számára a legkényelmesebb jelölt nyilván Dobrev lenne

Hirdetés

– véli Márki-Zay Péter, aki szerint a DK és a Jobbik megállapodása óta Jakab Péter és Dobrev Klára kampányát összehangolták. „Ha valaki veszi a fáradságot, és megnézi kettejük Facebook-oldalát, akkor az a benyomása támad, mintha közös szerkesztőjük lenne. Ezzel Karácsonyt gyengítik, akinek most sokkal nehezebb a helyzete, mint amilyennek két-három hónappal ezelőtt tűnt” – fogalmazott.

A politikus azt is elmondta, szerinte Karácsony Gergely ott hibázott, hogy nem állt ki határozottan az elszámoltatás mellett. „Ő eddig, már a habitusánál fogva is, a béketeremtésre fűzte föl a kampányát, de az előválasztáson a legaktívabb ellenzékiek fognak szavazni. Itt épp a konfrontáció a hatásos eszköz, vagyis a stratégiáját módosítania kell” – mondta Márki-Zay Péter, hozzátéve: Karácsony azért is nehéz helyzetben van, mert miközben a kormánymédia már hónapok óta támadja őt, közben a DK-nak is van […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/06/marki-zay-peter-interju-dobrev-klara-elovalasztas-alairasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyurcsány Ferencet az őszödi beszéddel fogadták Szolnokon

Utcafórumot tartott csütörtökön Gyurcsány Ferenc Szolnokon, amit azzal zavartak meg, hogy kihangosítva lejátszották az őszödi  …