2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Márki-Zay Péter összevissza beszél a dollárbaloldal botrányáról

Hirdetés

Márki-Zay Péter összevissza beszél a dollárbaloldal botrányáról

A Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában néhány napja Márki-Zay ismét felháborodott azon, hogy az ÁSZ miért vizsgálja az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM), amely egyébként 1,8 milliárd forintnak megfelelő dollárt kapott az amerikai Action for Democracy (AD) nevű NGO közvetítésével.

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje ismét azzal próbált érvelni, hogy az ellenőrző hatóságoknak semmi közük nincs az MMM-hez, mert a mozgalom nem párt és nem rendelkezik közpénzzel. Majd kijelentette, hogy az MMM mindennel elszámolt, „minden számlát leadtunk most is az ÁSZ-nak.”

További vizsgálatok jöhetnek

A dollárbaloldal volt kormányfőjelöltjének zavaros és ellentmondó magyarázkodásai természetesen nem kerülték el a hatóságok figyelmét sem. Az ÁSZ a Magyar Nemzet kérdésére közölte, hogy a jelölő szervezeteknél ellenőrzi a 2022. évi országgyűlési választás kampányköltségeire fordított összegek felhasználását. Ezzel összefüggésben jelezték, hogy a Nemzeti Információs Központ nyilvánosságra hozott jelentésében és bizonyos sajtóbeli nyilatkozatokban – így például Márki-Zay Péter volt baloldali miniszterelnök-jelölt közléseiben – szóba kerültek olyan információk, amelyek további vizsgálatot igényelnek.

A jelentés alapján felmerülhet a kétség, hogy az együttműködő baloldali pártok kampányköltései az elszámolásban nem jelennek meg teljeskörűen. A folyamatban lévő ellenőrzés keretében az ÁSZ megkereséssel él az érintett magáncégek felé – derül ki a számvevőszék írásos válaszából.

Hirdetés

A botrány eddig nyilvánosságra került részletei alapján nem nehéz kitalálni, mely vállalkozásoknál kopogtathat az ÁSZ. A Nemzeti Információs Központ eddig két részjelentés tárt a közvélemény elé, a nyilvánosságra hozalatról a parlament nemzetbiztonsági bizottsága határozott. A jelentések szerint az Action For Democracy nevű amerikai szervezet összesen több mint 1,8 milliárd forintot utalt a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom számlájára. Az MMM ebből tavaly 1,4 milliárd forintot utalt a DatAdat cégcsoportnak tanácsadásért, rendezvény- és kampányszervezésért, adatbázis-építésért. A DatAdat közvetlenül is kapott pénzt a tengerentúlról, összesen 148 millió forintot. Mindezeken felül az Ezalényeg.hu nevű propagandalapot kiadó Oraculum 2020. Kft.-hez egymilliárd forint került Amerikából és újabb kilencszázmillió egy Svájcban bejegyzett alapítványon keresztül.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230221-markizay-ossze-vissza-beszel-a-dollarbaloldal-botranyarol.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Magyar-szerb rangadó – fotó

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20230325-orban-viktor-magyarszerb-rangado.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …