2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Márki-Zay Péter: Nem mutyizunk Karácsony Gergellyel

Hirdetés

Márki-Zay Péter: Nem mutyizunk Karácsony Gergellyel

Márki-Zay Péter valódi csodának tartja, hogy egyáltalán meg lehetett tartani az előválasztást, majd köszönetet mondott az őt támogatóknak. Az előtte felszólalók közül kiemelte Hadházy Ákos levelét, és az abban leírtakkal mélyen egyetértett és mert ez azt jelenti, hogy a zuglóiak 80 százaléka szavazott a korrupció kíméletlen feltáróira. Először az ellenzéket kell leváltani és megtisztítani a korrupciótól és csak utána a kormányt. Büszke arra a 12 civilre, akiket jelöltként megválasztottak, annak ellenére pártoktól függetlenül indultak az MMM támogatásával.

Az MMM előválasztási kampánya kevesebbe került, mint 21 millió forint. Majd azzal folytatta, hogy komoly érv lesz azoknak a száma, akik eljöttek erre a kampányeseményre és azok száma, akik délelőtt Karácsony Gergely előválasztási értékelőjére elmentek, amikor meg kell egyezni: ki vezeti ki Magyarországot abból a gödörből, ahová a Fidesz juttatta.

Azok vannak jelen a mostani gyűlésen, akik nem akarják visszaengedni a 2010 előtt időszakot, viszont az MMM és követői nélkül nem lehet leváltani Orbánt és rendszerét. Mi a Nyugathoz akarunk tartozni, egy keresztény, demokratikus jogállamot akarunk, amiben nagy szerepe van az elszámoltatásnak. Olyan alkotmány kell ismét, amivel nem lehet kisiklatni a magyar demokráciát  ezért kellenek fékek és ellensúlyok az új magyar alkotmányba.

image 6483441 (40)

Hirdetés

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Ezután sorolta, hogy miért elégedetlenek az Orbán-kormány teljesítményével. Nem csak a kormány, hanem az ellenzék sem juttatta el az emberekhez, hogy igazán mennyi életet követelt idehaza a járvány. Csak Hadházy Ákos posztjaiból derült ki a lélegeztetőgép beszerzés biznisze, a nálunk Covidban elhunytak valódi száma, és azt, hogy tesztelés nélkül kaptak 60 éven felüliek kínai vakcinát. Valódi rendszerváltás és igazi elszámoltatás kell! – ismételte meg 

Az előszavazáson egy új ellenzékre szavaztak, mi vagyunk többen, mi vagyunk a többség – hangsúlyozta Márki-Zay. Csak 31 körzetben volt képviselőjelölti vita és csak 2 kormányfő-jelölti vita jött össze. Ezek a viták kellettek, mert meggyőzték a fideszes szavazókat, hogy még nekik is jobb lesz, ha leváltják Marki-Zayék Orbán Viktort.

Azért kell második forduló az előválasztáson, mert nem szabad engedni, hogy Dobrev Klára legyen a győztes miniszterelnök-jelölt, mert ő nem fog nyerni Orbán Viktorral szemben. Jövőre a váltáshoz 3 millió támogatóra van szüksége az ellenzéknek. Ezért kéri a DK szavazóit, hogy olyan esélyes ellenzéki jelölt legyen, aki el tud vinni 3 millió embert az urnákhoz. 

Megállapodott Karácsony Gergellyel, hogy csak együtt lehet legyőzni a korrupciót és az Orbán-rendszert. Abban nem tudtak megállapodni, hogy ki képviselje az emberek akaratát majd a választásokon. Szerinte 2022 tavaszára nagyobb eséllyel tudnak ők több civil arcot bevonni és felmutatni. Karácsony mellett szól, hogy ő mondhatja magáról, ő van középen. Az ő szavazóinak egy része lehet, hogy Dobrev Klárára szavazna és ez gond. A következő időszakban azt fogják megvitatni, hogy milyen felállásban lehet továbbmenni, jobboldaliak, baloldaliak és civilek együtt.

Ha 3 jelölt marad talpon, akkor a Jobbiknak be kell állni Karácsony és Márki-Zay mögé, ha nem akarja Dobrev Klárát támogatni. Sokan kérik, hogy ne lépjen vissza és ő úgy véli, hogy tényleg Márki-Zay tudná megszólítani a legtöbb embert 2022 áprilisában. Szerinte Karácsonynak kell beállni mögé és támogatni őt. De mindenképpen meg fogja akadályozni azt, hogy Dobrev Klára legyen a közös ellenzéki kormányfő jelölt, mert az nem fog sikerülni. Ha azokat a pénzügyi támogatókat is meggyőzik az emberek, hogy csak az a bölcs döntés, ha Karácsony Gergely szövetségben Márki-Zay Péterrel igyekszik együttműködni.

image 6483441 (41)

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Nincs mutyi Karácsony Gergellyel

Az, hogy egyeztet Karácsonnyal annak a jele, hogy átbeszélik a legfontosabb feladatokat. Márki-Zay javasolta például Karácsonynak, hogy Hadházy Ákos felügyelje a korrupció elleni harcot, amit délelőtt értékelőjében Karácsony Gergely be is jelentett. Megtisztelőnek érzi, hogy Karácsony alkotmányozási feladatokkal bízná meg. Viszont ő nem alkotmányjogász, de abban biztos, hogy ha győznek, akkor Polt Pétert azonnal leváltják.

Végül arra kérte támogatóit, hogy mindenki menjen el és szavazzon arra szövetségre, amelyet Karácsony Gergellyel közösen építenek. Egy közös győzelem után nincs vége a munkának. Az aktivistáknak már az is feladata kell, hogy legyen, juttassák el a legfontosabb információkat azokra a kicsi, információtól elzárt falvakba, amelyek csak a hazug kormány propagandát hallják. Fél év van arra, hogy az igazságot minden magyar postaládájába bedobják. A Fidesz ellen az igazság bizony az negatív kampánynak fog tűnni.

Orbán Viktor leváltását nem lehet csak az ellenzéki pártokra bízni. Ha az MMM önkéntesei jelentkeznek, akkor el lehet kerülni a választási csalást, mert sok helyen most úgy tűnt, nem lesz elég szavazatszámláló, aztán persze ez nem következett be, de ne hagyjuk, hogy jövő tavaszra is előálljon ugyanez a helyzet.

Meg fogják keresni a választási csalások kitervelőit és egymillió forint nyomravezetői díjat kap, az, aki […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/03/marki-zay-peter-gyules-elovalasztas2021/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Prostituáltat csinált egy 13 éves kislányból,  barátaival többször megerőszakolta

Prostituáltat csinált egy 13 éves kislányból, barátaival többször megerőszakolta

Szexuális erőszak és emberkereskedelem miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyészség egy 17 éves fiú …