2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Márki-Zay Péter elmondta, mit vállaltak az amerikai kampánypénzekért

Hirdetés

Márki-Zay Péter elmondta, mit vállaltak az amerikai kampánypénzekért

Márki-Zay Péter korábban maga ismerte el, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Egyesült Államokból is kapott támogatást, de a volt miniszterelnök-jelölt minden nyilatkozatában leszögezte, hogy betartották a vonatkozó törvényeket, és a 2022-es választáson szövetségben induló hat ellenzéki párt nem kapott az összegből, ami körülbelül 1,8 milliárd forintnak felel meg. Az ügyben nyomozás indult, a pártok azt állítják, hogy a támogatás tényéről sem tudtak.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának csütörtöki ülése után kijelentette, hogy az ügy súlyosabb, mint eddig gondolták, ezért kezdeményezte a titkosítás feloldását. Az ülés után kérdéseinkkel kerestük a Miniszterelnöki Kabinetirodát, válaszukban hangsúlyozták:

A minősítés felülvizsgálatára vonatkozó kezdeményezés ellen a kormánynak nincs kifogása. Amennyiben a Nemzetbiztonsági Bizottság elfogadja Kocsis Máté frakcióvezető úr javaslatát, és megkeresi a minősítő szervezetet, a Nemzeti Információs Központ hozzá fog járulni a nemzetbiztonsági bizottsági ülésen elhangzott információk, illetve az ülés jegyzőkönyvében is szereplő részek nyilvánosságra hozatalához.

Sas Zoltán, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke megkeresésünkre elárulta, hogy ő is támogatja a titkosítás feloldását.

Hirdetés

Márki-Zay Péter: Mindent hozzanak nyilvánosságra

A Mindenki Magyarországa Mozgalom rendkívüli sajtótájékoztatóban oldja fel a titkosításokat. Részletesen […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/22/marki-zay-peter-ellenzek-valasztas-kampany-kampanypenz-kampanytamogatas-mindenki-magyarorszaga-mozgalom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre biztosabb, hogy lesz hó karácsonykor

Egyre biztosabb, hogy lesz hó karácsonykor

December első napjaiban az Oroszország fölött található masszív anticiklon nyugat felé terjeszkedik, Európa északi részén nem …