2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Márki-Zay is kéri, hogy ne éljenek az iparűzésiadó-kedvezménnyel

Hirdetés

Márki-Zay is kéri, hogy ne éljenek az iparűzésiadó-kedvezménnyel

Az idén 15,273 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik a hódmezővásárhelyi önkormányzat, melyről a település személyeskedést sem nélkülöző közgyűlésén egyeztek meg, a rendelet azt követően lép hatályba, hogy Márki-Zay Péter polgármester aláírja – adta hírül az MTI.

A híradásból kiderül, hogy a város közgyűlésén számos dologról értekeztek, többek között elhangzott, hogy 

kétszáztízmillió forinttal nőtt az önkormányzat állami támogatása, a kormányzati elvonások és a megörökölt problémák azonban nehezítik a gazdálkodást.

Hirdetés

Ezen felül az erre az évre tervezett iparűzésiadó-bevétel a tavalyi 3,2 milliárd forintról 2,5 milliárdra csökkent, a parkolási bevételek kiesése mínusz 60 millió forintot jelent és az önkormányzati cégek működésének támogatására a gazdasági visszaesés miatt félmilliárd forintot kell fordítani.

Arról is egyeztettek, hogy az önkormányzat 4,6 milliárd forintot fordít idén fejlesztésekre, a tervek szerint jelentős beruházások valósulnak meg uniós támogatással, valamint a Modern városok program keretében.

A város polgármestere azt mondta, a bevételek között számolnak – más megyei jogú városokhoz hasonlóan – 1,38 milliárd forint állami támogatással és 600 millió forinttal a kieső helyiadó-bevételek kompenzálására. Márki-Zay Péter szerint, ha ezt az önkormányzat nem kapja meg, nemcsak fejlesztések maradnak el, hanem működési problémák is lehetnek Hódmezővásárhelyen.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/12/marky-zay-peter-hodmezovasarhely-kozgyules-koltsegvetes-iparuzesiado/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Merkely Béla: Szigorítás nélkül meredeken emelkedne a fertőzöttek száma

Merkely Béla: Szigorítás nélkül meredeken emelkedne a fertőzöttek száma

Ha nem lennének szigorítások, meredeken emelkedne a fertőzöttek száma, ezzel párhuzamosan az orvosi, kórházi kezelést …