2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Már Vuhanban is tudták, hogy a Covid és a cukorbetegség nem játék

Hirdetés

Már Vuhanban is tudták, hogy a Covid és a cukorbetegség nem játék

A Magyar Diabetes Társaság (MTD) felmérése szerint a népesség 7 százaléka cukorbeteg, de a szakemberek úgy tartják, hogy legalább ugyanennyi lehet a fel nem fedezett eset, vagyis a valódi arány inkább 14-15 százalék lehet.

Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság (MDT) korábbi elnöke, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének (MOTESZ) leendő elnöke hangsúlyozta, hogy a mai napig egy 100 évvel ezelőtti felfedezés nyújtja a leghatékonyabb terápiát a cukorbetegek számára.

Az inzulin felfedezése Frederick Grant Banting nevéhez köthető, az első kezelést 1922 januárjában adták be, 1923-ban pedig már a Nobel-díjat is megkapta érte. Ha ma fedeznék fel, valószínűleg még 15 évig vizsgálnák, és Banting is csak aggastyán korában kapna kitüntetést, nem pedig 31 évesen, amellyel egyébként a mai napig ő a legfiatalabb Nobel-díjas

– kezdte előadásában a professzor, hozzátéve, hogy „a 2-es típusú diabétesszel küzdők számára az inzulin olyan, mint a nők a számára a kis fekete ruha. Elengedhetetlen”.

Hirdetés

Úgy véli, a járvány idején ez fokozottan így van, hiszen a számok alapján a cukorbetegek háromszor nagyobb veszélyben vannak, mint az egészségesek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/12/cukorbetegseg-koronavirus-inzulin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ma dönt az Országgyűlés a gyermekvédelmi népszavazásról

Ma dönt az Országgyűlés a gyermekvédelmi népszavazásról

A parlament hétfőn kezdődött ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal indul. A …