2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Már hatvanegy esetben igazolták az omikron-variánst Magyarországon

Hirdetés

Már hatvanegy esetben igazolták az omikron-variánst Magyarországon

További negyvenhat omikronos esetet azonosítottak a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laborjában, így eddig hatvanegy embernél igazolták a koronavírusnak ezt a variánsát – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon.

A Koronavírus.gov.hu oldalán azt írják: az omikron-vírusvariáns már több európai országban erősen terjed, és ragályosabb az eddigi variánsoknál, ugyanakkor a fertőzés súlyosságának megítéléséről eltérő információk vannak, mert még nincs kellő számú klinikai tapasztalat. Továbbra is az oltás felvételére kérik az oltatlanokat és azokat is, akiknek a megerősítő oltásuk hiányzik, mert minden variánssal szemben jóval nagyobb védelmet nyújt a vakcina – írják.

Már a pozitív minták közel negyedében az omikron-variáns jelenlétét mutatják ki a vizsgálatok

nyilatkozta egy nappal ezelőtt Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezetője. Ebben a laborban mutatták ki az első három omikronos esetet Magyarországon. A laborvezető azt mondta, hogy az általuk vizsgált 93 esetből húsz egészen biztosan az omikron-variánshoz kötődik, és van pár olyan, amelyek – bár egyelőre nem biztosak benne – vélhetően szintén az omikron-variánshoz kötődnek. Nyíri Miklós hozzátette: ennek alapján úgy látszik, hogy Magyarországon is olyan sebességgel válhat dominánssá a variáns, ahogy Nyugat-Európa országaiban. 

Hirdetés

Mint megírtuk, a kiemelt kórházi oltópontokon az ünnepek alatt is van lehetőség akár első, akár megerősítő oltásra előzetes időpontfoglalással. A kórházi oltópontok nyitvatartása az ünnepek alatt:

  • december 24-én (pénteken) 8–14 óra között,
  • december 25-én (szombaton) 8–16 óra között,
  • december 26-án (vasárnap) 8–16 óra között,
  • december 27–30. (hétfőtől csütörtökig) 8–18 óra között,
  • december 31. (pénteken) 8–16 óra között,
  • január 1. (szombaton) 8–16 óra között.

Időpontfoglalásra ide kattintva van […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/23/koronavirus-jarvany-pandemia-covid-19-egeszsegugy-jarvanyugyi-adatok-omikron-varians/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem jogerősen életfogytiglanra ítélték a kaposvári kettős gyilkossággal vádolt izraeli férfit

Nem jogerősen életfogytiglanra ítélték a kaposvári kettős gyilkossággal vádolt izraeli férfit

A Kaposvári Törvényszék nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azt az izraeli férfit, aki 2018-ban …