2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Már csak néhány nap, és indul a veszprémi vasútállomás felújítása

Hirdetés

Már csak néhány nap, és indul a veszprémi vasútállomás felújítása

Aligha vitatható, hogy Veszprém gyönyörű város. Mint ahogy azt sem, hogy a Királynék városának vasútállomása jelenleg nem méltó a város összképéhez.

A jó hír az, hogy ez már nem marad sokáig így, mert február 6-án, hétfőn megkezdődik az állomás épületének részleges felújítása annak apropóján, hogy az Európa Kulturális Fővárosa címet idén Veszprém megyei jogú város nyerte el a Veszprém–Balaton 2023 Zrt.-vel együtt, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. 

Több mint egymilliárd

A felújítás előtt tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön kora délután az állomás várójában.

Hirdetés

Az eseményen Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára elmondta, hogy bár Veszprém Európa kulturális fővárosaként a idén teljesedik ki, de azt, hogy ide eljussanak, sok-sok ember együttműködése előzte meg. 

Azt is lehet látni, hogy ez nemcsak Veszprémnek, hanem az egész országnak jelentős programsorozat

– mondta Nagy Bálint, aki hozzátette: látni lehet, hogy Veszprém és a Balaton térsége az elmúlt években is jelentős összefogással hatalmas eredményeket tudott elérni.

A jövő héttől elkezdődik az a munka, amit nemcsak a veszprémiek, hanem a városba érkezők és az onnan utazók is nagyon vártak már. 

Az államtitkár elmondta, hogy az épület felújítása összesen 1,1 milliárd forintba fog kerülni, amihez a magyar kormány a hazai költségvetésből 250 millió forintot, a MÁV saját forrásból 350 millió forintot tudott hozzátenni.  A fejlesztés egyik célja az esztétikum, a másik pedig az utasok komfortérzetének emelése. 

Azt remélem, hogy az idei év közepére egy olyan fejlesztést adhatunk majd át, ami itt nagyon sok helyinek és nagyon sok Veszprémbe látogatónak örömére szolgál majd

– mondta Nagy Bálint.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere arról számolt be, hogy 16 település csatlakozott a veszprémi programokhoz. Álláspontja szerint nem szabad elmenni amellett, hogy ezt az együttműködést a kormány is nagyon fontosnak gondolta, és nagyon bőkezű támogatást nyújtott a programok lebonyolításához, de a finanszírozás mellett ott érzik a térségben jelen lévő vállalatok, vállalkozások segítségét is.

Nyilvánvaló, hogy a vasútállomás klasszikusan az a hely, ahova reményeink szerint jövőre még több látogató fog érkezni, illetve az idei esztendőben. Ezért nagyon fontos, hogy itt valami jelentős változást tudjunk elérni

– jelentette ki Veszprém polgármestere.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/02/veszprem-europa-kulturalis-fovarosa-mav-zrt-navracsics-tibor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kutyákat sétáltató gyalogosokat gázolt el egy férfi Győrben

Kutyákat sétáltató gyalogosokat gázolt el egy férfi Győrben

A keddi baleset Győr központjához közel történt. Egy szentesi férfi Volkswagen típusú személyautójával az egyik …