2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Már biztos: Jakab Péternek ellenfele lesz a Jobbik tisztújításán

Hirdetés

Már biztos: Jakab Péternek ellenfele lesz a Jobbik tisztújításán

A párt péntek reggel közölte: szabályzatuk alapján a jobbikos alapszervezetek jelölhették taggyűléseiken azokat a személyeket, akiket a Jobbik országos vezetői tisztségeiben szeretnének látni. A párt bármely tagja adhatott le szándéknyilatkozatot, és indulhatott el akár az elnöki, az országos választmányi elnöki és az alelnöki megbízatásokért.

A Jobbik szabályzatai alapján hivatalos elnökjelölt az lehet, akit a beérkezett jelölések legalább 20 százaléka elnöknek jelöl. A Jobbik közleménye szerint három személy írta meg elnökjelölti szándéknyilatkozatát, közülük Jakab Péter és Stummer János támogatottsága lépte át a szükséges jelölési szintet.

Jakab Pétert a jobbikos szervezetek 79,48 százaléka, Stummer Jánost az alapszervezetek 20,08 százaléka támogatta indulási szándékában.

Hirdetés

A közvélemény számára teljesen ismeretlen Nagy Rudolfot a szervezetek 0,42 százaléka támogatta csak, így ő nem érte el az elnökjelöltként való induláshoz szükséges támogatottsági szintet.

Stummer János elnöki szolgálatra jelentkezik

Stummer Jánosnak nem sikerült egyéni mandátumot szereznie Békés megye 1-es számú választókerületében, és listáról sem jutott be a parlamentbe. Az előző ciklusban a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke volt. Az ellenzék számára kudarcos választás után az agresszív kismalac borulása jutott eszébe Jakab Péter nyilatkozatáról, aki Márki-Zay Pétert kritizálta az összefogás eredménye miatt.

Április végén Stummer János a közösségi oldalán jelezte, hogy elnöki szolgálatra jelentkezik a Jobbik tisztújításán.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/06/jakab-peter-jobbik-tisztujitas-partelnok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy mágus már januárban megjósolta Berki Krisztián halálát

Januárban a Metropolnak nyilatkozó Iszet Boszorkány Főpapnő és Mágus pontos jóslatot mondott a Berki Krisztián …